Félnek koncertet szervezni Nyemcov tiszteletére

A moszkvai klubok és koncerttermek nem hajlandóak koncertet szervezni a februárban meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov emlékére.

Az esemény szervezői szinte minden kétezer fő befogadására képes klubot megkérdeztek, de azok egytől egyik elutasították a koncerthelyszín biztosítását.

Mihail Kozirjev az orosz rockélet egyik legismertebb arca azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy a tulajdonosok általában egynapos gondolkodási időt kérnek, majd közlik, hogy inkább nem vállalják, mert nem akarják, hogy ilyesmibe rángassák bele őket. A Kozirjev által közzétett bejegyzést az Afisha szórakoztató magazin egyik szerkesztője és Olga Shorina, Nyemcov egykori munkatársa is aláírta.

The Moscow Times beszámol róla, hogy az emlékkoncerten számos legendás orosz rocksztár lépne fel teljesen ingyen. A koncertre április 7-én kerülne sor, pontosan negyven nappal Borisz Nyemcov lelövése után. Az orosz kultúrában hagyomány, hogy egy személy halála utáni 40. napon megemlékezést szerveznek az elhunytról.

Kozirjev azt írta, az egyetlen helyszín, amely vállalta a koncertet, a Gorkij parki Zöld Színház volt. Ez azonban egy szabadtéri helyszín, és a megemlékezés szervezéséhez szükséges engedélyeket már nem sikerülne időben beszerezni.

Nem csak a koncertet bojkottálták azonban Moszkvában. Az egyik fővárosi könyvesbolt lemondta Lilija Dobovaja, Nyemcov volt sajtótitkárának könyvbemutatóját, amelyen részt vett volna a politikus lánya is. A Kommerszant orosz lap szerint a bolt tulajdonosai megijedtek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.