Feleségével SMS-ezett a mészárlás közben az orlandói gyilkos

Omar Mateen két órával a támadás után írt SMS-t nejének. Azt kérdezte, látta-e a híreket. A nő egyik válaszüzenete az volt, hogy szereti őt. A nyomozás szerint a feleség többször is próbálta hívni az ámokfutót.

A felesége, Noor Mateen hívásainak időzítéséből a nyomozók arra következtetnek, hogy miután látta a hírekben, hogy mi történt, ráeszmélt, hogy a férje lehet a gyilkos – írja a CNN. A férfi nem válaszolt a hívásokra. Egyelőre azonban nem tudni, felesége mennyit tudhatott párja tervéről, kihallgatása során ellentmondásba keveredett. 

Omar Mateen a Facebookra is posztolt a mészárlás előtt és közben. „Amerika és Oroszország fejezze be az Iszlám Állam bombázását” – írta, de posztolt olyat is, hogy „a légicsapásokkal ártatlan nőket és gyerekeket öltök meg. Most ízleljétek meg az Iszlám Állam bosszúját”. Az utolsó posztjában pedig azt írta, hogy „a következő napokban megtapasztaljátok az Iszlám Állam támadásait Amerikában”.

Ugyanakkor csütörtökön John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója azt nyilatkozta, a CIA semmilyen információt nem talált, amely alátámasztaná, hogy Omar Mateen közvetlen kapcsolatban állt volna bármilyen külföldi terrorszervezettel.

Ahogy arról beszámoltunk, közel háromszázan szórakoztak vasárnap hajnalban a Pulse orlandói melegbár latin estjén, amikor Omar Mateen egy kézifegyverrel és egy félautomatával felfegyverkezve rontott be a szórakozóhelyre éjjel kettőkor. 49 ember vesztette életét, legalább 50-en megsebesültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.