Lövöldözés egy floridai meleg-szórakozóhelyen, a támadót lelőtték

Legalább húszan életüket vesztették, és legkevesebb 42 ember megsérült, amikor egy férfi lövöldözni kezdett a floridai Orlandóban található Pulse-ban. A támadót a közel négyórás túszdráma után lelőtték.

„Mindenki kifelé, futás!” – ezt a bejegyzést tette közé Facebook-oldalán a Pulse, miután valaki lövöldözni kezdett a melegek által frekventált szórakozóhelyen. A BBC értesülései szerint a fegyveres túszokat ejtett a meleg-szórakozóhelyen.

A Pulse nightclubban telt házas buli volt, amikor a támadás történt. Szemtanúk a klub Facebook-oldalán azt írják, hogy a támadó egy gépfegyverrel kezdett lövöldözni vasárnap éjjel 2 óra körül. A közösségi oldalakon többen a rokonaik és barátaik felől érdeklődnek, akik a szórakozóhelyen buliztak. Az egyik szemtanú szerint barátját meglőtték, de sikerült a mosdóba zárkóznia. Most ott várja, hogy a rendőrök kiszabadítsák. Stewart Moore, a Wesh2 helyi tévé munkatársa a Twitteren osztotta meg, hogy a támadó robbanószerkezetet erősített a testére, és egy nagyobb fegyver van nála.

 

 

A közösségi médiában többtucatnyi kép jelent meg arról, hogy mentők és rendőrök lepik el a helyszínt. A sérültek egy részét már kórházba szállították. A rendőrség lezárta a környéket, a környéken lakóktól azt kérték, hogy maradjanak az otthonaikban. A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy 42 ember sérült a támadásban, és többen életüket vesztették.

Az orlandói rendőrség a közel négyórás túszdráma után közölte, hogy a támadót lelőtték.

 

 

A második lövöldözés a hétvégén

Valószínűleg fekete hétvégeként fog bekerülni a naptárba a mostani hétvége Orlandóban, miután a vasárnap éjszakai már a második lövöldözés volt az elmúlt két napban. Péntek késő este egy fegyveres koncertje után megölte Christine Grimmie-t. A Voice tehetségkutató 22 éves felfedezettje éppen autogramokat osztogatott a rajongóinak, amikor a támadó lelőtte, majd magával is végzett.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldöző a 27 éves Kevin James Loibl volt, aki az egyesült államokbeli St. Petersburgből érkezett Orlandóba két töltött pisztollyal és egy vadászkéssel. Egyelőre úgy tűnik, hogy a támadó nem ismerte az énekesnőt. A hatóságok Loibl számítógépét és telefonját vizsgálják, hogy megtudják, mi lehetett az indítéka.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.