Észlelték a lezuhant egyiptomi gép egyik feketedobozának jeleit

A francia hatóságok szerdán megerősítették, hogy sikerült észlelni a májusban lezuhant egyiptomi gép egyik feketedoboza által kibocsátott jeleket. Az EgyptAir MS804-es járata Párizsból Kairóba tartott, amikor belezuhant a Földközi-tengerbe. Egyelőre csak találgatják, hogy mi vezetett a katasztrófához, a feketedoboz azonban sok kérdésre választ adhat.

A feketedoboz által kibocsátott jeleket szerdán sikerült fognia egy, a kutatásban részt vevő francia hajónak – írja a BBC. A francia hatóságok most kiemelt figyelmet szentelnek ennek a zónának, hátha mihamarabb sikerül felszínre hozni legalább az egyik feketedobozt. Az idő azért is sürget, hogy mert a válaszokat rejtő feketedobozok 30 napig adnak jeleket, utána lemerülnek.

Az Airbus A320-as fedélzetén 66 ember utazott, amikor május 19-én – vészjelzés leadása nélkül – hirtelen eltűnt a radarról, majd a Földközi-tengerbe csapódott. A vizsgálatok során valószínűsítik, hogy tűz üthetett ki a gépen.

A roncsok egy részét már megtalálták, Alexandriától mintegy 290 km-re északra. Az áldozatok többsége egyiptomi és francia állampolgár volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.