Elszállították a maláj gép roncsait

A Malaysia Airlines MH17-es járatának roncsait elszállították a kelet-ukrajnai szakadárok által felügyelt területről Harkov felé. A roncsdarabokat vonattal szállítják el, melyet holland szakértők felügyelnek - számolt be a BBC. A roncsokat és a még azonosítatlan emberi maradványokat Hollandiába viszik, ahol megvizsgálják őket. Mivel az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járat 298 utasának nagy része holland állampolgár volt, a holland kormány vette át a szerencsétlenség kivizsgálásának irányítását. Az MH17-es lelövésével Kijev és a szeparatisták egymást vádolják.

A gép roncsainak elszállítása a biztonság hiánya miatt több hétig szünetelt, míg végül a szakértőknek sikerült megállapodniuk a helyi milicistákkal, akik engedélyezték az elszállítási munkálatokat. A szakértők azt nyilatkozták, nem akarják az összes roncsot elszállítani, csak a legfontosabb darabokra koncentrálnak: a kerekekre, a szárnyakra, az üzemanyagtartályokra és a repülőgépnek arra a részére, ahol a legtöbb még azonosítatlan utas ült. Kilenc áldozatot még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Az áldozatok összesen tíz ország állampolgárai voltak. A 298 utasból 196 holland, 42 malajziai, 27 ausztrál, 11 indonéziai, tíz brit, négy belga, három német, két fülöp-szigeteki, egy kanadai és egy új-zélandi állampolgár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.