Elkerülhetetlen volt a pedofilbotrány kirobbanása

 Nem okozott különösebb meglepetést a szigetországban, hogy először az IPCC, a rendőrséggel szembeni panaszokban eljáró független bizottság, szerda délutánra pedig már öt nagy-britanniai rendőrkapitányság indított vizsgálatot Sir Edward Heath esetleges szexuális kihágásai ügyében.

A The Independent napilapban a tíz évvel ezelőtt 89 éves korában elhunyt ex-kormányfő életrajzírója, John Campbell "elkerülhetetlennek" nevezte, hogy az elmúlt harminc év oly sok prominens politikai személyisége mellett Ted Heath nevét is hírbe hozták. Az író emlékei szerint könyvének írása során a leggyakrabban Sir Edward nemi hozzáállásával kapcsolatban merültek fel kérdések. Az emberek nem akarták elhinni, hogy a tory politikus nem meleg, noha a valóságban "a ténylegesen aszexuális emberek közé tartozott".

A wiltshire-i rendőrség egy meg nem nevezett nyugdíjas tiszt állítása nyomán szólította fel a lakosságot, hogy jelentkezzenek mindazok, akik úgy érzik, a kilencvenes évek közepén rendőrtisztek eltussolták a szigetországot 1970 és 1974 között irányított és emlékezetesen az Európai Közösségbe vezetett politikussal szembeni feljelentéseket. Ezt követően többek között a kenti és a hampshire-i rendőrség is beismerte, hogy bejelentéseket kapott állítólagosan Heath által elkövetett szexuális kihágásokról.

Ami a wiltshire-i gyanúsítást illeti, ennek középpontjában egy jelenleg 67 éves, a Fülöp-szigetekről bevándorolt nagymama, Myra Ling-Ling Forde áll, aki a kilencvenes években egy bordélyházat üzemeltetett a korábbi kormányfő salisburyi otthonának közelében, ám az ellene indított bűnügyet ejtették, miután a Sir Edward által elkövetett gyermekmolesztálások megszellőztetésével fenyegetőzött. Súlyos gyanúsítások kerültek nyilvánosságra Jersey szigetén is, ahol Sir Edward Heath állítólagosan gyermekotthonokba látogatott el és onnan kisfiúkat hívott meg a jachtjára.

A kiváló zongorista, tengerész és műgyűjtő, egyedül élő és mogorvának tűnő Ted Heath évtizedeken át hárította el a magánéletére vonatkozó kérdéseket. Egykori otthona, az Arundells elnevezésű családi ház a világhírű salisburyi székesegyház tőszomszédságában áll és jelenleg Heath hangszereinek, hajózási ereklyéinek múzeumaként üzemel. Sir Ted Heath egykori kollégái, barátai, sőt politikai ellenfelei egyöntetűen kétségbe vonják a wiltshire-i rendőrtiszt szavahihetőségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.