Elhagyta a kórházat a megkéselt nagykövet

Mark Lippert szöuli amerikai nagykövet elhagyhatta a kórházat kedden, öt nappal azután, hogy egy Észak-Koreával szimpatizáló férfi pengével támadt rá a dél-koreai fővárosban.

Kim Ki Dzsong múlt héten egy huszonöt centiméteres pengéjű késsel vagdosta és szurkálta össze a nagykövetet. A negyvenkét éves diplomata egy óriási sebbel az arcán állt a nyilvánosság elé. A nagyköveten ejtett vágásokat több mint nyolcvan öltéssel varrták össze.

Lippert - aki tavaly novemberben lett Szöul nagykövete - informális, és közvetlen stílusával vált ismerté. A Reuters szerint a múlt heti támadás után azonban kérdések merültek fel a diplomata biztonságával kapcsolatban.

A nagykövet elmondta, hogy eddig is nyitott és barátságos viselkedést tanúsított, és ezen nem fog változtatni. Lippert ennek ellenére nagy biztonsági felügyelet mellett távozott a kórházból.

A szöuli amerikai nagykövet támadóját, Kim Ki Dzsongot az incidens után őrizetbe vették. Az ötvenöt éves férfit gyilkossági kísérlettel vádolják. A támadó kihallgatásakor azt mondta, nem akarta megölni az amerikai nagykövetet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.