Drón végzett a terrorvezérrel

Adnan Garar lehetett a 2013-as nairobi vérengzés kitervelője.

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép a múlt héten megölte Adnan Garart, az al-Shabaab szomáliai szélsőséges iszlamista szervezet egyik magas rangú parancsnokát, akit a 67 halálos áldozatot követelő 2013-as nairobi vérengzés megtervezőjeként tartottak számon - jelentette be a Pentagon helyi idő szerint szerdán.

A légicsapást múlt csütörtökön hajtották végre Szomália déli részén egy autó ellen, amelyben a parancsnok utazott. Garar "súlyos fenyegetést jelentett a térség és a nemzetközi közösség számára" - írta az amerikai védelmi minisztérium; "halála jelentős csapás az al-Shabaab terrorszervezetre Szomáliában".

Az al-Kaidával szoros kapcsolatban álló al-Shabaab 2013-ban megtámadta a Westgate üzletközpontot Nairobiban, és a napokig tartó vérengzésben 67 embert ölt meg. Idén februárban a csoport nyugati bevásárlóközpontok elleni támadásra szólított fel, interneten közzétett videoüzenetében az amerikai Minnesota állambeli Bloomingtonban lévő Mall of Americát, a kanadai West Edmonton Mallt és a londoni Oxford Streetet nevezte meg megtámadandó objektumként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.