Bush tarolt a Facebookon

George W. Bush is csatlakozott az amerikai kézben lévő internetes közösségi oldalhoz, a Facebookhoz. A lépés népszerűnek bizonyult: egy nap alatt több mint 110 ezer ismerőst gyűjtött. Kap hideget-meleget.

Az első szám harmadik személyben írt bejegyzések arról árulkodnak, hogy az oldalt nem a volt amerikai elnök kezeli. Főleg külföldi útjait, felszólalásait népszerűsítik rajta, de kitér felesége, Laura Bush májusban megjelent könyvére, amely már harmadik hete vezeti a New York Times eladási listáját.  A profil két képet is tartalmaz az Egyesült Államok 43. elnökéről, ezekre több mint ezer pozitív és negatív hozzászólás érkezett.

Ezzel egy időben egy Twitter profilt is felállítottak a 2009-ben távozó elnöknek, melynek tartalma megegyezik a Facebook-ra írtakkal. Azonban David Sherzer, Bush szóvivője kijelentette az AFP hírügynökségnek, hogy a Twitter account nem hivatalos, és a volt elnök nem kíván twittelni a jövőben. Bush azután csatlakozott a közösségi oldalakhoz, miután Hugo Chávez venezuelai elnök egy hónappal ezelőtt felszólította Fidel Castrót és Evo Morales bolíviai elnököt is, hogy hozzá hasonlóan ők is használják ki a közösségi média adta lehetőségeket. Az oldalon többek között aktív még Barack Obama jelenlegi amerikai elnök, Nicolas Sarközy francia elnök, David Cameron brit kormányfő, Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója és az egykori pakisztáni államfő Pervez Musharraf is. Orbán Viktornak 25 ezer ismerőse van.

U.S. President George W. Bush is pictured during his final news conference in the Brady press briefing room at the White House in Washington, January 12, 2009.
U.S. President George W. Bush is pictured during his final news conference in the Brady press briefing room at the White House in Washington, January 12, 2009.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.