Bocsánatot kért az Obamát Hitlerhez hasonlító politikus

"Még Adolf Hitler is fontosabbnak gondolta, hogy elmenjen Párizsba, mint Obama" – írta tegnap Twitteren a republikánus politikus, reagálva arra, hogy az elnök nem ment el a franciaországi terrortámadásokat követő megemlékezésre.
Randy Weber republikánus politikus bocsánatot kért azért a Twitter-bejegyzéséért, amelyben Obamát Hitlerhez hasonlította, a párizsi megemlékezések kapcsán, melyre az amerikai elnök nem ment el – írja CNN.

"Nem akartam bagatellizálni a holokausztot vagy az elnököt Adolf Hitlerhez hasonlítani" – mondta az ellenzéki politikus. "Hitler említése az ördög arcát akarta jelenteni, ami még mindig jelen van a mai világunkban. Most rájöttem, hogy ez a példa fájdalmat és érzelmi traumát okozott azoknak, akik érintettek a holokausztban vagy az antiszemitizmus és gyűlölet áldozatai. Hitler az ördög arca volt, genocídiumot hajtva végre hatmillió zsidón és más személyeken. Ma a szélsőséges iszlamisták ördögével nézünk szembe, akik megpróbálnak félelmet okozni, és ártatlan embereket gyilkolnak Párizstól Nigérián át Jeruzsálemig."

Hétfőn a Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest elismerte, hogy az amerikai diplomácia hibát követett el azzal, hogy képviselőik nem voltak jelen a párizsi megemlékezésen. Az USA azzal próbálta menteni magát, hogy február 18-ára Washingtonban terrorizmus elleni nemzetközi csúcstalálkozót szerveznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.