Berlusconi attól tart, megölik a dzsihádisták

Olaszország egykori miniszterelnöke azt állította, hogy ő az elsődleges célpontja az Iszlám Állam szunnita szélsőséges szervezetnek, és ezért csak zárt ajtós kampányrendezvényeken vehet részt a közelgő olasz választások előtt.

A Forza Italia párt - melynek elnöke Bersluconi – úgy döntött, hogy a májusi regionális választások előtt lemond minden kültéri kampányrendezvényt, mert a párt attól tart, hogy esetleg támadás éri Berlusconit.

Corriere olasz lap értesülései szerint Silvio Berlusconi a Forza Italia képviselőinek nemrégiben azt mondta, ő az Iszlám Állam egyik fő olaszországi célpontja.

A hetvennyolc éves olasz politikust márciusban felmentette a legfelsőbb bíróság a „bunga-bunga parti"-ként elhíresült ügy vádjai alól. Berlusconit azzal vádolták, hogy a milánói villájában tartott szexpartik során szexuális szolgáltatásért fizetett egy fiatalkorú prostituáltnak.

The Local megemlíti, hogy a felmentő ítélet óta Berlusconi újra szerepet vállal az olasz politikában, és visszatért a Forza Italia élére. Az egykori miniszterelnök a regionális választásokon Milánó polgármesteri posztjáért indult el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.