Végleg megúszta a szexpartikat Berlusconi

Az olasz legfelsőbb bíróság megerősítette a Silvio Berlusconi ellen hozott másodfokú ítéletet, és felmentette őt a „bunga-bunga parti"-ként elhíresült ügy vádjai alól.

Silvio Berlusconit azzal vádolták, hogy a milánói villájában tartott szexpartik során szexuális szolgáltatásért fizetett egy fiatalkorú prostituáltnak, majd befolyásával visszaélve megpróbálta eltussolni a lány egy rendőrségi ügyét. A volt miniszterelnököt 2013-ban hét év börtönre ítélték, de ügyvédjei fellebbeztek.

A hetvennyolc éves olasz politikus üdvözölte a semmítőszék döntését, amely jóváhagyta a másodfokú ítéletet. Berlusconi szerint felmentése szép napot hozott a politikában, az igazságszolgáltatásban és a jogállamiságban.

„Visszatértem a terepre a Forza Itáliával" – mondta Berlusconi, aki ezzel arra utalt, hogy vissza kíván térni az olasz politikába. A politikus köréből szerdán többen megerősítették, hogy Berlusconi újra politizálni kezdhet most, hogy ügyét tisztázták.

BBC megemlíti, hogy Berlusconi hétfőn fejezte be büntetése letöltését. A politikusra közmunkát szabtak ki, amivel az adócsalási perében kiszabott egyéves börtönbüntetést válthatta ki. Az ítélet miatt parlamenti mandátumától is meg kellett válnia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.