Belgrád a miniszterelnök elleni merénylet elítélését várja

Szerbia tiltakozó jegyzéket küldött Bosznia-Hercegovinának az Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt ért srebrenicai támadás miatt.
A szerb külügyminisztérium közleménye szerint Belgrád azt várja Szarajevótól, hogy kutassák fel és a törvények szerint büntessék meg az elkövetőket.

„Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök jelenlétével készséget mutatott arra, hogy fejet hajtson a srebrenicai áldozatok emléke előtt, és előrelépést tegyen a térségbeli kapcsolatok terén, és ezt várjuk a többi országtól is. Bosznia-Hercegovina vezetőitől pedig a miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet nyilvános elítélését várjuk" - fogalmaztak a tiltakozó jegyzékben.

Aleksandar Vucic szerb kormányfőt szombaton a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen kifütyülték, sértegették, majd műanyag palackokkal, cipőkkel, kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg. Egy kő a kormányfő alsó ajkát találta el, és eltört a szemüvege.

Szervezett támadás történt szombaton Srebrenicában – értékelte délután Vucic, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy folytatni kívánja a megbékélés politikáját a bosnyákokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.