Bedrogozva gyilkolt a tunéziai merénylő

Kiszivárgott boncolási papírokból kiderült, hogy Szeifedin Jakubi - a szúszai nyaralóövezetben több emberéletet kioltó diák - drog hatása alatt követte el szörnyű tettét.

Szeifedin Jakubi valószínűleg kokaint fogyasztott, de a Daily Mail szerint egy hasonló hatású kábítószer is bátorságot adhatott a huszonhárom éves férfinak, hogy a szúszai strandon tüzet nyisson az ott napozókra.

A merénylet túlélőinek beszámolói is azt erősítik meg, hogy a férfi valamiféle kábítószert fogyaszthatott, mert a lövöldözés alatt végig nevetett. A brit lap megjegyzi, hogy az Iszlám Állam harcosaira jellemző, hogy kokaint fogyasztanak, mert ettől legyőzhetetlennek érzik magukat a csatatéren.

Szeifedin Jakubi harmincnyolc – többségében brit – turistát gyilkolt meg múlt pénteken a Szúszán található nyaralóövezetben. Több embert súlyos sérülésekkel ápolnak a kórházban. A merénylőt kommandósok lőtték agyon.

Kedden arra is fény derült, hogy a huszonhárom éves diákot egy líbiai dzsihadista táborban képezték ki, egy időben a Bardo Múzeum támadóival. Ezt az információt a tunéziai belügyminisztérium is megerősítette, hozzátéve hogy a terrorista illegálisan lépte át a két ország közötti határt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.