Azonosították a Bataclanban robbantó harmadik terroristát

Azonosította a párizsi Bataclan nevű szórakozóhelyen rendezett vérfürdő harmadik elkövetőjét is a francia rendőrség, számolt be a francia sajtó.

A kilencven ember életét követelő terrortámadást három férfi hajtotta végre az Eagles of Death Metal amerikai együttes koncertjén.

Az AFP hírügynökség és a Le Parisien című napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva Fouad Mohamed-Aggadként nevezte meg a harmadik támadót. A huszonhárom éves strasbourgi férfi 2013-ban utazott Szíriába radikalizálódott fiatalok egy csoportjával – tudósít a BBC.

A csoport több tagját letartóztatták Franciaországba visszatérve, Fouad Mohamed-Aggadot azonban nem – írja a napilap. A klubban robbantó másik két férfi a 29 éves francia Omar Ismail Mostefai és a 28 éves Samy Amimour voltak.

Előbbit egy, a helyszínen talált ujjbegy alapján azonosították. Mostefai korábban banki hivatalnokként dolgozott a Párizshoz közeli Chartres-ban, de 2010-től a hatóságok feltételezett szélsőségesként tartották nyilván. 

A Párizs északkeleti külvárosából, Drancyból származó Amimourt 2012-ben vádolták meg terrorista cselekményekkel, mivel Jemenbe akart utazni. A férfit bírósági felügyelet alá helyezték, azonban eltűnt. A hatóságok nemzetközi körözést adtak ki ellene. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.