Az összes Nyugat-Afrikában járt dolgozót elkülönítik

Új amerikai szabály szerint megfigyelik azokat az egészségügyi dolgozókat, akik Nyugat-Afrikából tértek vissza, ahol ebolás betegeket kezeltek. A hivatalos bejelentést azután tették, hogy New Jersey-ben egy nővér panaszt jelentett be, amiért karanténba zárták Sierra Leonéból való hazatérése után. A nőről később kiderült, hogy nem kapta el a vírust.

A BBC szerint az új irányelveket hétfőtől vezetik be. Az orvosokat, nővéreket és a többi, ebolás beteggel foglalkozó szakembert 21 napos megfigyelés alá vetik – ez a maximum időintervallum ugyanis, ami alatt jelentkeznek a tünetek. Amíg a tünetek nem jelentkeznek, az vírushordozó nem jelent fertőzésveszélyt másokra.

Ban Ki Mún, ENSz főtitkár elítélte a zárlati intézkedések végrehajtását. „Segíteni kell azokon, akik elkapták a vírust, nem megbélyegezni őket" – mondta a főtitkár.

A Pentagon tegnap azt is bejelentette, hogy egy tucatnyi amerikai katonát különítettek el megfigyelésre Olaszországban. A katonák Nyugat-Afrikából tértek haza.

A legfrissebb adatok szerint több mint tízezren fertőződtek meg Nyugat-Afrikában, a halálos áldozatok száma pedig közelít az ötezerhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.