Áldozatnak nézte, hazavitte családjához a rendőr az egyik tel-avivi merénylőt

A szolgálaton kívüli rendőr a terrorista ruhájából jött rá, hogy mi történt. A merénylő még szerda éjjel másik társával Tel-Aviv egyik divatos negyedében négy izraelit ölt meg, 18-at pedig megsebesített.    

A ynet, a Jediót Ahronót című újság oldalán pénteken jelent meg a beszámoló az esetről. Eszerint a merénylet után a rendőrt is értesítették a támadásról. A férfi el is indult, hogy segítsen elkapni a bűnözőket, amikor egy menekülő fiatalemberbe botlott, aki sokkos állapotában azt ismételgette: „vizet, vizet". A rendőr azonnal saját otthonába kísérte a férfit, ahol családja gondjára bízta és elindult a dolgára - írja az MTI információi alapján az ATV.

Ezután viszont nemsokára ő is majdnem sokkos állapotba került, amikor a város Szaróna negyedében elfogták az egyik gyilkost. A szemtanúk ugyanis arról számoltak be, hogy a terrorista - ugyanúgy, ahogy a férfi, akit nemrégiben otthonában hagyott - ki volt öltözve. Pontosabban ő is ügyvédnek látszott: fekete öltönyt, fehér inget, nyakkendőt viselt, ezzel pedig igencsak eltért azoktól az öltözködési szokásoktól, amelyeket a helyiek követnek, akik simán nadrágban és pólóban járnak.

A rendőr ezután azonnal hazarohant, de útközben még riasztotta két társát. Szerencsére nagyobb baj nem történt: családja épségben volt, a terrorista pedig reszketve a heverőn ült. A rendőr megbilincselte a férfit.

szerdai eset az egyik legsúlyosabb merénylet a tavaly ősz óta tartó sorozatban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.