A Fidesz barátai is hozzászóltak Washingtonban

Nemcsak a magyar kormányt általában bíráló, hanem a Fidesz politikusaival napjainkban is jó kapcsolatokat tartó amerikai szakértők is részt vettek azon a múlt heti tanácskozáson, amelyen a washingtoni külügyminisztériumban elemezték Magyarország helyzetét.

Az eseményről elsőként beszámoló Magyar Nemzet elmulasztotta megemlíteni, hogy a Fideszhez húzó April Foley volt budapesti nagykövet és a mostani kormánypárttal gyakran szimpatizáló, magyarul is értő Kurt Volker volt NATO-nagykövet is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Utóbbi egyébként Charles Gati professzor barátja és kollégája a Johns Hopkins Egyetem doktori iskolájában (SAIS).

A kormánypárti lap úgy értesült, hogy Gati és Thomas Melia, az amerikai külügyi tárca emberi jogokért felelős helyettes államtitkára „kifejezetten negatív véleményt fejtett ki” a magyarországi állapotokról. Az alkalomra hazautazott Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet is.

Az nem teljesen világos, hogy a Magyar Nemzet miért hiányolta a meghívottak közül Szapáry Györgyöt, az Orbán-kormány washingtoni nagykövetét, akinek számos egyéb alkalma van az amerikai diplomatákkal való érintkezésre. Amennyire tudni lehet, a magyar külügy sem hív meg idegen nagyköveteket belső megbeszéléseire.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.