Merénylet után biztonságosabb – ezután is Tunéziát választják a turisták

A 23 ember életét követelő tuniszi terrortámadást követően sorra mondták le az utakat a népszerű úticélnak számító Tunéziába, ám egyes turisták arra bátorítják társaikat, hogy ne féljenek a terroristáktól és továbbra is látogassanak ez az észak-afrikai országba, amelynek gazdasága nagyban függ a turizmusból származó bevételektől.

„Idén nyáron Tunéziába utazom" – olvasható egy feliraton, amelyet egy kínai Twitter-felhasználó tart a magasba. A népszerű közösségi oldalon számtalan ehhez hasonló kép és üzenet kering, a világ különböző pontjairól származó felhasználóktól, akik mind arra buzdítják az embereket, hogy ne féljenek a terrorizmustól és így is segítsék a tunéziai gazdaságot.

„Hősök! Én a Függetlenség Napján utazom Tunéziába" – olvasható egy holland férfi plakátján. Twitteren több tízezre fejezték ki szolidaritásukat a támadás helyszínére, a Bardo múzeumra utalva a #JeSuisBardo, a #JeSuisTunisen és #notafraid hashtaggel.

A kampány a 23 ember – többségében turisták életét – követelő támadás után kapott szárnyra az interneten – írja a CNN. Sajtóértesülések szerint a következő napokban máris turisták tömegei mondták le tervezett vakációikat, és elemzők arra figyelmeztettek, hogy az arab tavasz után gazdaságilag épp csak lábadozó Tunéziában ennek komoly következményei lesznek. A turisztikai miniszter tájékoztatása szerint minden ötödik tunéziai a turizmusból él, a követségek által kiadott utazási figyelmeztetések így igen súlyos következményekkel járhatnak.

Dzsaziri Mohamed Taher szintén szolidaritási kampányt folytat Instagramon, és arra buzdítja az embereket, hogy csak most érdemes igazán Tunéziába látogatni. „Most kell Tunéziába jönni, mert fokozták a biztonságot, és egyébként is gyönyörű ország."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.