A brit külügy is rámordult az Orbán-kormányra a hazug szórólap miatt

A brit külügyminisztérium rövid nyilatkozatban utasította vissza annak a magyar kormány által készített szórólapnak a tartalmát, amely szerint London egyes negyedeibe nem lehet bemenni, mert a bevándorlók nagy száma miatt e területeket a hatóságok nem tudják ellenőrzésük alatt tartani.
A brit külügyminisztérium álláspontja szerint a szórólap egyértelműen pontatlan. Nincsenek olyan területek az Egyesült Királyságban, amelyeken ne lehetne érvényt szerezni az Egyesült Királyság törvényeinek - áll a Foreign Office állásfoglalásában.

A külügyminisztériumi szóvivője közölte, hogy a budapesti brit nagykövetség már kifejezte aggályait a magyar kormánynak a szórólap tartalma miatt.

A kormányzati kampány egyik szórólapja azt hangoztatja, hogy több száz no-go zóna van Európa nagyvárosaiban, magyarázatként pedig hozzáfűzi, a no-go zónáknak nevezett területek olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alatt tartani. Ezekben a kormányzat szerint a befogadó társadalom írott vagy íratlan normái nem érvényesülnek.

A brit külügyi közlemény közvetlen előzménye, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminisztert a BBC esti hírműsorában, a Newsnight-ban kérdőre vonták,  hogy a magyar kormány miért terjeszt valótlan, az Egyesült Királyságot rossz színben feltüntető állításokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.