Lemond a Brexit leghangosabb támogatója is

Nigel Farage-nak, a Függetlenségi Párt vezetőjének a távozása után lassan már senki se marad a Nagy-Britannia nevű süllyedő hajón.    

A politikus hétfőn Londonban egy sajtótájékoztatón elmondta, eddig azért harcolt, hogy visszakapja az országát, most pedig az életét szeretné visszakapni - írja a The Guardian. 

Farage 2006 óta vezette a Függetlenségi Pártot (UKIP), de a 2015-ös választások után egyszer már lemondott, miután nem nyert választást. Távozása nem tartott sokáig, nem sokkal később már vissza is tért a UKIP élére. Ez azonban most nem fog megtörténni – szögezte le.

Közleményében kifejtette: azzal, hogy a sikeres kampány hatására, az erről szóló népszavazás nyomán Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, saját politikai ambícióit kielégítette, ő pedig csak erre vágyott.

Farage – aki a június 23-i népszavazást felvezető kampányban a kissé önironikusan hangzó leave.eu mozgalom vezére volt – úgy véli, a UKIP jó helyzetben van, ő pedig minden erejével támogatni fogja, hogy a párt jelentős eredményeket érjen el a jövőben. Erre pedig a politikus szerinti jelenlegi fejetlenségben igencsak nagy az esély.

A hangzatos kijelentések ellenére  Farage lemondása egy kicsit megfutamodásnak tűnik a Brexit után előállt helyzet elől. Nemrég a kormányzó Konzervatív Párt egyik vezető alakja, Brian Johnson volt londoni főpolgármester, a Vote Leave kampány vezére jelezte, hogy ő nem akar miniszterelnök lenni a maradáspárti pártbeli rivális, David Cameron miniszterelnök októberi lemondása után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.