63-ra emelkedett a bukaresti tűzvész halálos áldozatainak száma

Csaknem nyolc héttel a tragédia után az október 30-i bukaresti tűzvész újabb sérültje halt meg egy angliai kórházban - közölte kedden a román média.

Ez már a 12. haláleset a 40 sérült között, akit külföldre szállítottak kezelésre. Ezzel 63-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

A bukaresti Colectiv klubban kitört tűz miatt a tragédia éjszakáján 27-en haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba. Azóta további 36 ember halt bele sérüléseibe, a mérgezés utóhatásaiba, illetve a fellépő szövődményekbe.

A román egészségügyi minisztérium szerint a sérültek közül 33-an még mindig kórházban vannak, közülük 12-en Bukarestben, egyikük állapota még mindig válságos.

A bukaresti tűzvész sérültjei közül nyolcat Belgiumban, négyet Hollandiában, hármat Nagy-Britanniában ápolnak, míg ausztriai, izraeli és németországi kórházakban két-két sérültet kezelnek.

Közben a liberális hátterű Adevarul című lap kedden arról számolt be, hogy az egyházba vetett bizalom is csorbát szenvedett a tűzvész miatt. A lap az Inscop közvélemény-kutató intézet legutóbbi felmérésére alapozva azt írta, hogy a román ortodox egyházba vetett bizalom két hónap alatt a korábbi 61-ről 56 százalékra esett amiatt, hogy a tragédia után Daniel pátriárka kétértelmű nyilatkozatokat tett, és késve fejezte ki együttérzését az áldozatok családtagjainak, egyes vallástanárok pedig arról beszéltek diákjaiknak, hogy az áldozatok megérdemelték sorsukat, mert a rockzene valójában a sátánizmus egy formája.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.