Távirati stílusban

Washington aggódik Hodorkovszkij miatt

A washingtoni Fehér Házat mélyen nyugtalanítja a Mihail Hodorkovszkij orosz olajmágnás és üzlettársa, Platon Lebegyev ellen hozott ítélet. Obama szóvivője szerint Moszkvában megsértették a törvény előtti egyenlőség elvét, és a jogrendszert túlzott mértékben helytelen célokra használták fel. A szóvivő szerint a jog szelektív alkalmazása árt Oroszország tekintélyének. (MTI)

Obama és Hillary a legcsodáltabbak

Barack Obama amerikai elnök és külügyminisztere, Hillary Clinton nyerte el ismét az idén a legcsodáltabb férfi, illetve a legcsodáltabb nő címet az Egyesült Államokban, a Gallup-intézet felmérése szerint. Obama harmadszor lett első, Hillary Clinton viszont már kilencedik egymást követő esztendőben nyert. (MTI)

Amerikai csapás Pakisztánban

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában kedden meghalt hat fegyveres Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ mentén. Az USA idén növelte a rakétatámadások számát, ezeknek szinte mindegyikét Észak-Vazirisztán tartományban hajtotta végre, ahol feltehetően a legtöbben vannak az al-Kaida terroristái és a tálib lázadók. (MTI)

Terrorriadót rendeltek el Indiában

Országos terrorriadót rendelt el kedden az indiai belügyminisztérium, miután olyan értesüléseket kapott, hogy egy pakisztáni székhelyű fegyveres csoport terrortámadásra készül az országban. Az indiai rendőrség komolyan veszi a terrorfenyegetéseket a 2008-as véres mumbai merényletsorozat óta, amelyben 166 ember veszítette életét. (MTI)

Szomáliaiak támadási tervei Hollandiában

A hollandiai Breda közelében fekvő Gilze-Rijen katonai légibázisa ellen készültek támadásra azok a szomáliaiak, akiket a múlt héten terrorista összeesküvés gyanújával tartóztattak le az országban. Egy holland lap szerint a cél egy Apache helikopter megsemmisítése volt. (MTI)

Szerb vádak Sali Berisha ellen

Az állítólagos szervkereskedelemben való bűnrészességgel vádolta meg Szerbia Sali Berisha albán kormányfőt. A belgrádi ügyészség szerint az 1998–99-es koszovói háború idején Berisha a Koszovói Felszabadítási Hadsereg egyik legfőbb fegyverszállítója volt, de szervkereskedelemben is bűnrészes. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.