Távirati stílusban

Szomáliai kalózok újabb fogása

A szingapúri York teherhajó és a német zászló alatt hajózó Beluga Fortune is minden valószínűség szerint tegnap kalózok kezére került a kenyai Mombasához közeli vizeken. A szomáliai kalózok jelenleg 19 hajót és 428 túszt tartanak hatalmukban. (MTI)

Aggodalom a litvániai lengyel kisebbségért

A lengyel külügyminisztérium hétvégi közleményében kifogásolta a litvániai lengyel kisebbség „tiszteletének a hiányát”. Mint közölték, Varsó aggódik a bilaterális kapcsolatok alakulása miatt, s diplomáciai lépéseket tervez a lengyel kisebbség érdekében. (MTI)

ENSZ-irodát ért támadás Heratban

Fegyveresek foglalták el átmenetileg szombaton az ENSZ egyik irodáját az afganisztáni Herat tartományban. Öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával törte be a kaput, majd társai behatoltak az épületbe. A helyszínre érkező afgán katonák és rendőrök ostromban foglalták vissza az épületet a fegyveresektől. ENSZ-alkalmazott nem sérült meg. (MTI)

Vérfürdő egy partin Ciudad Juárezben

Álarcos fegyveresek vérfürdőt rendeztek egy kerti partin az USA-val határos, a drogmaffiák által elhíresült mexikói Ciudad Juárezben szombatra virradóan. Két egymás melletti házban mintegy harminc fiatal bulizott, amikor a terepjárókon érkezett sötét egyenruhások válogatás nélkül lőni kezdtek. Tizenöten a helyszínen életüket vesztették, a sebesültek közül hét állapota súlyos.

A gyilkosok állítólag szintén fiatalok voltak. Egy névtelenül nyilatkozó rendőr úgy jellemezte a történteket, hogy a drogkartellek bérgyilkosainak klasszikus forgatókönyve szerint zajlott. Más rendőrök úgy fogalmaztak, hogy leszámolásról lehet szó. Az amerikai El Pasóval szomszédos Ciudad Juárezben idén már több mint 2300-an vesztették életüket. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.