Távirati stílusban

Nyomoznak Berlusconi ellen

Nyomozást indult Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök Mediaset nevű csoportjának több vezetője ellen. Az ügyészség a cég televíziós jogai kapcsán indított pert a társaság homályos adásvételi ügyletei miatt. A hatóságot egy a Mediaset tulajdonában lévő vállalat, a Reti Televisive Italiane 2003–2004-es adóbevallása és bevételei érdeklik. A gyanú szerint Berlusconiék cége a ténylegesnél nagyobb összeget számolt fel az általuk megvett és a Mediaset-csoportnak továbbadott filmújrajátszási jogokért, eltitkolva és külföldi számlákra utalva bevételei egy részét. (MTI)

Magyar emlékhely a Dnyeszteren túlon

– Magyar katonáknak és civileknek emléket állító parcellát avattak fel csütörtökön a Dnyeszteren túli területen lévő Benderiben egy katonai emlékparkban. A katonák és a civilek a második világháborúban és nem sokkal utána vesztették életüket. Péntektől 16 fekete márványtáblán 381 név, mellettük 16 márványkereszt állít emléket a magyaroknak az 1992-ben Moldovától levált, de el nem ismert köztársaságban. Az eseményen helyi vezetők mellett jelen volt Varga György Magyarország moldovai nagykövete és Holló József altábornagy, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója. Benderiben 1945 után 700 magyar katona és munkaszolgálatos, illetve málenkij robotra elhurcolt civil dolgozott. 1946 hideg telén sokan meghaltak. (MTI)

Obama melegeket enged a seregbe

A jövőben melegek is szolgálhatnak az amerikai hadseregben. Barack Obama washingtoni beszédében csütörtökön kijelentette: ezt még hivatali ideje alatt lehetővé tenné. Az elnök szerint a szexuális irányultság nem lehet akadálya a szolgálatnak. Egy amerikai szövetségi bíró a közelmúltban alkotmányellenesnek ítélte a tiltást, és utasította a kormányt, hogy lépjen az ügyben. (MTI)

Illegális német újságírók Iránban

A benderi fogolytábor magyar áldozatai
A benderi fogolytábor magyar áldozatai

A teheráni hatóságok szerint elismerte bűnösségét az a két újságíró, aki turistavízummal utazva Iránba interjút készített egy tavaly halálra kövezésre ítélt, végül idén „kegyelemből” felakasztott nő fiával. A 43 éves asszonyt házasságtörésért ítélte halálra a bíróság a síita országban, bár fia szerint ártatlan volt. Mohseni Ejei főügyész egyelőre nem közölte, milyen büntetéssel sújthatják a két német újságírót. (BBC)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.