Ellopták Netanjahu testőreinek pisztolyait

Ellentmondásosak az értesülések, hogy hol és mikor, de annyi bizonyosnak tűnik: valaki megfújta az egyesült államokbeli látogatáson tartózkodó Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök testőreinek négy pisztolyát.

Az NBC televízió szerint Netanjahu az El Al légitársaság különgépével érkezett kedden New Yorkba, hogy onnan már az American Airlines repülőgépén utazzon tovább Washingtonba, találkozójára Barack Obamával a washingtoni Fehér Házban. Az átszálláskor New York John F. Kennedy repülőterén Netanjahu testőrei is átestek a szokásos biztonsági ellenőrzésen: pisztolyaikat átbocsátották az átvilágítóberendezésen, majd a négy darab 9 milliméteres Glock revolvert külön táskába helyzeték.

A repülőgép rendben megérkezett Washingtonba, ám a táska a pisztolyokkal nem. Feltételezhetően a repülőtéri munkások tévedésből egy Los Angeles-i gépre tették fel, mert a táskát meg is találták aztán a nyugati parti metropolisban – a repülőtér rendőrségi szóvivője szerint délután négykor. Az amerikai tévé értesülése szerint azonban a pisztolyok hiányoztak, és a hatóságok azt próbálják kideríteni, hogy a fegyvereket még a Kennedy repülőtéren lopták el, vagy csak azután, hogy a csomag megérkezett Los Angelesbe.

Nemcsak a pisztolyok „eltűnése” a rejtély, hanem az is furcsa, hogy közben az AP amerikai hírügynökség Jeruzsálemből az izraeli biztonsági szolgálatra hivatkozva kissé módosított változatban tálalta a hírt szerdán. A Shin Bet meg nem nevezett szóvivője szerint a pisztolyokat tartalmazó táskával a bonyodalom akkor történt, amikor Netanjahu – miután tárgyalt Obamával Washingtonban – New Yorkba repült, hogy ott amerikai zsidó vezetőkkel folytasson megbeszélést. Az amerikai ABC televízió tegnap ezt a variációt hozta, megtoldva azzal, hogy amerikai és izraeli ügynökök közösen vizsgálják a történteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.