Távirati stílusban

Iraki ellenőriz a zöld zónában

Az amerikai hadsereg az iraki fővárosban, Bagdadban átadta tegnap a számos kormányzati intézménynek és az amerikai nagykövetségnek is otthont adó, szigorúan őrzött zöld zóna ellenőrzését a helyi hadseregnek. A lépés jelképes szakasza az amerikaiak kivonulásának Irakból. (MTI)

Vajdaság: lemondott Korhecz Tamás

Lemondott posztjáról Korhecz Tamás, a vajdasági tartományi kormány közigazgatásért, jogalkotásért és a nemzeti kisebbségekért felelős tagja. Sajtóértesülések szerint a vajdasági politikus lehet a vasárnap megválasztandó kisebbségi „miniparlament”, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. A Vajdasági Magyar Szövetség politikusa azt mondta újvidéki sajtótájékoztatóján, hogy jelenlegi tisztségében minden tőle telhetőt megtett, és már nem látja, mit lehetne még megvalósítani. (MTI)

Elhunyt Voznyeszenszkij

ElhunytAndrej Voznyeszenszkij orosz költő életének 78. évében, hosszú, súlyos betegség után. Voznyeszenszkij a szovjet korszak költészetének egyik legmeghatározóbb alakja volt, az első költő, akinek százezres példányszámban jelent meg verseskötete. Nyilvános fellépéseinek a hatvanas évek elején hatalmas sikere volt, szabadszájúsága, szokatlan, sőt meghökkentő versei a korabeli kultúrpolitikai botrányok egyik hősévé avatták. 1963-ban Hruscsov pártfőtitkár nyugati kémnek nevezte és felszólította, hogy hagyja el az országot. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.