Távirati stílusban

Elnökválasztás lesz Horvátországban

A horvátok vasárnap járulnak az urnákhoz, hogy új államfőt válasszanak. A közvéleménykutatások szerint az ellenzéki szociáldemokrata Ivo Joszipovics a favorit, de nincs sok esélye arra, hogy már az első fordulóban 50 százalék plusz egy szavazatot kapjon. (Reuters)

Balázs Péter Kijevben tárgyalt

A magyar külügyminiszter kétnapos hivatalos látogatást tett Ukrajnában, ahol tárgyalt a magyar kisebbség helyzetéről is. Balázs Péter elmondta, hogy Petro Porosenko külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén az ukrán kormány részéről ígéretet kapott arra: a jövő év eleji elnökválasztásig nem lesznek fennakadások a Magyarországra irányuló földgázszállításokban. (MTI)

Kirill megértő a melegek iránt

Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája szerint a homoszexuálisokat és leszbikusokat semmilyen módon sem szabad üldözni vagy hátrányosan megkülönböztetni, bár az egyház továbbra is ellenzi az azonos neműek házasságát. A pátriárka kijelentései áttörést jelentenek az orosz ortodox egyház nézetében. (MTI)

Vatikáni közlés a párbeszédről

A Vatikán szerint a néhai XII. Pius pápa boldoggá avatási eljárásának megindítása nem lehet akadálya a zsidóság és a katolikus egyház között zajló párbeszédnek. A szentszéki közlemény igyekszik csillapítani a felháborodást, amelyet

XVI. Benedek pápa gerjesztett

rendeletével, amelyben tiszteletre méltó címmel ruházta fel XII. Piust is, akit sokan bírálnak, hogy a vészkorszak idején nem lépett fel nyilvánosan a zsidóüldözés ellen. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.