dailykohn

dailykohn

Zsidómentes autó IAX-441-es rendszámmal

Ismerősöm, aki ezt a fotót továbbküldte, fel van háborodva, hogy 2010-ben Magyarországon ilyen felirattal rohangálnak autók. Én nem vagyok felháborodva...

Ismerősöm, aki ezt a fotót továbbküldte, fel van háborodva, hogy 2010-ben Magyarországon ilyen felirattal rohangálnak autók.

Zsidómentes autó

Én nem vagyok felháborodva, inkább azon merengek, hogy miért tartja fontosnak  az IAX-441-es rendszámú Sharan tulaja, hogy tudassa a tényt: az én kisebbségem példányai nem fordulnak elő az ő kocsijában.

Talán nem mindig volt ez így; talán volt úgy, hogy zsidó is utazott a járgányban. De valami rossz fát tehetett a tűzre. De vajh mit?

Nyilván a kocsira tett tapintatlan, hülye megjegyzéseket. Nincs annál bosszantóbb, sőt, sértőbb, mint amikor valakit felveszünk az autónkba, az meg elkezdi fikázni. Hogy nem szereti a metált, kemény az ülés, mint minden német autóban, bezzeg a franciák, kényelmetlen az öngyújtó elhelyezése, nem húz elég jól a motor, vagy 'öregem, miért nem huzatod ki jobban?', 'majd meglátod, ez megbosszulja magát', drága a szervíz, híresen rossz a Sharan légellenállási együtthatója és hasonlók, csak dől belőle, és talán még fokhagymát is evett.  A tulaj csak hallgatja és megy fel benne a pumpa, de nem szól. Csak magában mondja a magáét, hogy a kurva anyját ennek a Kohnnak, megkér, hogy vigyem haza, mert Sábeszkor ő nem vezethet, aztán  még le sem tette a seggét az ülésre,  márjön a megjegyzésekkel a Nagy-Magyarország térképbe foglalt felségjelemre, hogy hát ez szerinte nagyon snassz 'öregem, nem is tudtam, hogy te is  ilyen nagymagyar vagy vérmagyar vagy', aztán meg jön ez a végeláthatatlan ócsárlás. Mondja is neki, hogy hagyja már abba, de a Kohn még rá is tesz egy lapáttal: 'ugyan már öregem, nem mondod, hogy semmi humorérzéked?!' És akkor bele is kezd egy viccbe.

Azt ismered öregem, hogy az Izsák egy meleg nyári napon kizárja magát a kocsjából; körülnéz és szerencsére talál a szemétben egy méretes drótdarabot, azzal próbálja  az ujjnyira nyitott ablakon keresztül kinyitni az ajtót. A felesége segít neki:
- Kicsit jobbra, most kicsit balra, fel, nem, jobbra, lejjebb - adja az instrukciókat, majd egy idő után elunja és megkérdezi:
- Izsák, mi tart ebben ilyen sokáig?
- Könnyen beszélsz onnan bentről a kényelmes légkondis autóból...

Na ez aztán kiveri a biztosítékot az IAX-441-es rendszámú gépkocsi tulajában; aki persze arra gondol, hogy Izsák őt cikizi, amiért nincs kondi a Sharanban. Padlófék, átnyúl az anyósülésnél lévő ajtóhoz, feltépi azt, és kidobja Izsákot. Az nem érti, 'mesüge', mondja magában, 'ennek tényleg nulla a humorérzéke'. A Sharan csikorgó kerekekkel elhúz. A többit ismerjük. A pasi hazamegy, beáll a garázsba, előkeríti az öntapadós betűkészletet és elkészíti a meszidzset.

Hát ennyi, gondolom én.

Ja és még valami. Elképzelem, hogy felkerül a netre ez a Sharan, csak nem ez a zsidózós vaker van a hátsó ablakában, hanem mondjuk az, hogy "nácimentes autó" - a rendszám jól olvasható, a típus is, stb. Másnap a náciportálon már ott virít a tulajdonos arcképe, neve, címe, telefonszáma, iwiw- és Facebook-elérhetősége, valamennyi, a közösségi oldalakon - és nem csak ott - elérhető infóval, valami szaftos szöveggel arról, hogy így "Tüntet a szappannakvaló, ahelyett, hogy elhúzna Izraelbe".

Éljen a tolerancia.

2010.03.10 23:03

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.