dailykohn

dailykohn

Mondjátok meg (Schmidt) Máriának: (nem) szeretem

Frissítve: néhány durva jelző, minősítés kihúzva. A Munkások Újsága valami demót szervez 2012.06.18-án hétfőn 14.30 órától a Terror...

Frissítve: néhány durva jelző, minősítés kihúzva.

A Munkások Újsága valami demót szervez 2012.06.18-án hétfőn 14.30 órától a Terror Háza előtt Schmidt Mária munkásokat gyalázó kijelentései miatt. Azért ebben az időpontban, mert ekkorra hívta vitára Schmidt az LMP és az MSZP képviselőit, de a dolgozókkal nem kíván szóba állni.

Ne haragudjatok, kedves munkások, ti, ha akartok, csak menjetek el - úgy sincs semmi dolgotok, mert elveszítettétek az állásotokat, és már segélyre se nagyon számíthattok. Én azonban nem fogom felemelni a fenekemet, hogy elmenjek Schmidt Mária, a Terror Házmesternője ellen tüntetni. Non-personok ellen ugyanis nem tüntet normális ember.

Nem is értem - soha nem értettem -, hogy a manóba válhatott ebből a történész-berkekben is inkább lesajnált kellemetlenkedő hasbeszélőből "közszereplő". Legfőbb teljesítménye az volt, hogy létrehozta a Terror Házának nevezett ideológiai giccsközpontot, amely két célt szolgál: olcsó (?) attrakcióval szolgálni azoknak a nyugati,  persze főleg amerikai turistáknak, akik szeretik megfogdosni a kiállítási tárgyakat, adott esetben az echte vasfüggöny-darabokat, másrészt konstans sötétségben tartani a történelem iránt amúgy is legfeljebb felületesen érdeklődő ifjú honfitársainkat. Külön téma lenne, hogy mekkora felelőssége van S.M-nek a mára virágba borult Horthy-kultuszért, Nyírő-imádatért és általában a szélsőjobb elpofátlanodásáért.

Ki nem szarja le, hogy egy ilyen niemand mit gondol a munkásokról, szakszervezetekről, vagy, ha úgy tetszik, bármiről? Az is elmebeteg, aki az ilyent komolyan veszi, stúdióbeszélgetésre hívja, interjút készít vele. Vannak egy páran.

Úgyhogy, kedves munkások: ne a Tenor háza elé menjetek tüntetni, hanem a parlament elé, Orbán Viktor kéglije elé, bármelyik találomra kiválasztott miniszter vagy fidesznyik lakása, irodája elé,  a miniszterelnöki hivatal elé: ott és ők kreálták a SchmidtMáriákat, a terrorházakat, a nyomort és kilátástalanságot - aminek megszüntetéséért már inkább lenne értelme tüntetni. Érdemes lenne felemelni a fenekeinket.

No, és persze elmehettek tőlem bármelyik szoci seggfejhez is tüntetni, akik szintén beszopták a Terror házát, ahelyett, hogy bezáratták volna.

Ráadásként egy mai munkásdal:

 

2012.06.15 14:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.