dailykohn

dailykohn

Arnóth halálára

Ha nem szándékosság (öngyilkosság, gyilkosság) áll a háttérben, ezzel az egyszerű táblával vélhetően elkerülhető lett volna a tragédia. Arnóth...

Ha nem szándékosság (öngyilkosság, gyilkosság) áll a háttérben, ezzel az egyszerű táblával vélhetően elkerülhető lett volna a tragédia.

Arnóth Sándor nyugodjék békében, csakúgy,mint a hármas karambol többi áldozata.

A sajtó viszont ne essen abba a hibába, hogy "halottakról csak jót, vagy semmit". A Fideszes képviselő halálhírét hozva többen emlékeztettek rá, hogy Arnóth egyszer bekiabált a parlamentben, majd lemondott emiatt mandátumáról. Csupán azt felejtették el felidézni, hogy valójában mi is történt. Pedig nem lényegtelen: nem is annyira a bekiabálás ténye és tartalma miatt, hanem azért, amilyen gyorsan és ceremóniamentesen levonta a konzekvenciákat a bekiabáló.

Annak idején, 2008. szeptember 29-én így számolt be a sajtó a történtekről:

"A hétfői parlamenti ülésen az adatgyűjtési ügyről szóló államtitkári válasz után a fideszes Arnóth Sándor azt kiabálta be: "Lógni fogtok". Gulyás József (SZDSZ) napirend előtt az adatgyűjtési ügyben szólalt fel, a Fideszt és a szocialistákat is támadta. Erre válaszolt Iváncsik Imre, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár. A válasz után kiabált be a fideszes képviselő.

Szili Katalin házelnök bocsánatkérésre szólította fel Arnóthot, de nem adott neki szót. Ugyanakkor rendkívüli házbizottsági ülést hívott össze. A testület ülése után a házelnök azt mondta, példátlan, ami történt, hogy egy parlamenti képviselő fenyegetést fogalmazott meg a plenáris ülésen. Tájékoztatása szerint a házbizottság ülésén három frakció - az MSZP, az SZDSZ és az MDF - azon az állásponton volt, hogy Arnóth Sándornak távozni kell a parlamentből.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója azt mondta: etikai vizsgálatot indítanak a képviselő ellen, ezért a párt etikai bizottsága a lehető leghamarabb összeül. Répássy szerint ugyanakkor értékelik, hogy Arnóth, bár nem kapott szót, felállt és azt mondta, kijelentéséért megköveti az Országgyűlést.

Arnóth végül bekiabálása miatt lemondott mandátumáról. "A parlamenti ülésteremben egy rossz mondat elhangzott a számból, emiatt levonom a következtetéseket, és a mandátumomról ezennel lemondok" - közölte a képviselő újságírókkal. A politikus Püspökladány polgármestereként májusban jutott be a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére."

 

Nem ismertem, de azt hiszem, karakán ember volt. RIP.

2011.03.17 15:03

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.