dailykohn

dailykohn

Nemzetközi bíróság elé citálná a Moody's-t és társait egy görög lap

  Három nappal az EU rendkívüli csúcstalálkozója előtt súlyos csapás érte Görögországot: a Moody's hitelminősítő intézet a politikailag...

 

Három nappal az EU rendkívüli csúcstalálkozója előtt súlyos csapás érte Görögországot: a Moody's hitelminősítő intézet a politikailag instabillá vált Egyiptoménál is rosszabb osztályzatot adott Hellas hitelképességének. A görög balliberális To Vima megbüntetné az intézeteket, olvasható a Eurotopics hírlevelében.


A lap a három lépcsővel történt leminősítést olyan agresszív lépésnek tartja, hogy egyenesen a hitelminősítők bíróság elé citálását sürgeti.

Görögország nem tétovázhat, mint a múltban: nemzetközi bíróság elé kell állíttatnia a hitelminősítő intézeteket és milliárdos nagyságrendű kártérítést kell követelnie. Követnie kell a spanyol ügyvédek példáját, és végre fel kell lépnie a piacok kalózaival szemben, akik szabadon támadhatnak meg kormányokat és országokat és figyelmen kívül hagyják a népek törekvéseit, amelyek már eddig is fájdalmas áldozatokat hoztak... Az országnak egyértelmű ellenállást kell tanúsítania és más európai országoktól valamint különösképpen az európai intézményektől is megfelelő hozzáállást kell követelnie, amelyek e besorolásokra hivatkozva profitéhes kalózokként legitimálják saját szerepüket - így a lap.

2011.03.08 14:03

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.