dailykohn

dailykohn

Májusban lesz filmzsemle

Számomra, V.I. Leninnel együtt, minden művészetek közül a legfontosabb a film, úgyhogy határtalan örömmel tölt el a hír, amely szerint május...

Számomra, V.I. Leninnel együtt, minden művészetek közül a legfontosabb a film, úgyhogy határtalan örömmel tölt el a hír, amely szerint május 5-8. között megrendezik a 42. Magyar Filmszemlét. Volt némi tökörészés; mert hagyományosan már rég le kellett volna zavarni a fesztivált, de mindegy: a lényeg, hogy nem marad el a magyar film ünnepe, ami nagyon égő lett volna.

Gondoljunk bele: összesen 410 alkotást neveztek be a szemlére; mekkora blamázs lett volna az egész szakma számára, ha egyszerűen azt mondják a fülkeforradalmerek, hogy nincs pénz, meg különben is bűzlik a liberalizmustól ez az egész filmes bagázs és lopnak, no és amit produkálnak! Előbb ki kell jól szellőztetni, "ki köll takarítani ezt a disznóólat", aztán majd az optimizmustól dagadó keblű nemzeti együttműködési mozgóképészet alkotmányaival új alapokon lehet újrakezdeni valamikor, amikor Neki úgy teccik.

A hozzáértők majd beazonosítják párthovatartozásilag vagy nemtartozásilag a szervező bizottság tagjait, akik a kiadott közlemény szerint Hermann Krisztina titkár (Magyar Filmművészek Szövetsége) Garami Gábor főszervező (Cinema Film), Vezér Éva (Filmunió), Rózsa-völgyi Adél, Bereczki Csaba (MMKA Nemzetközi Igazgatóság) Sós Mária, Kocsis Tibor, Ulrich Gábor (szakmai képviselők) Kresz László (MMKA titkárságvezető), Durst György (MMKA kuratóriumi megbízott). Azt is közhírré tették, hogy Dr. Réthelyi Miklós miniszter úrnak szabad kezetcsókolnunk a kegyért, ugyanis, idézem a szemle megrendezéséhez szükséges anyagi háttér nagy részét ő biztosítja - na nem saját vagyonából, vagy fel nem vett fizetése terhére, hanem az NKA 2010-es miniszteri kerete terhére. Azt ugye mondanom sem kell, hogy sem a miniszter úrnak, sem semmilyen nemzeti kulturális vagy bármilyen alapnak nincs csak úgy pénze: az én pénzemet meg a Te pénzedet osztogatja. Úgyhogy Dr. Réthelyi miniszter úr most nem tett semmi mást, mint elvégezte a rábízott munka egy nem túl jelentős részét: aláírt egy cetlit, amely alapján ki lehet utalni annyi pénzt a közösből a szemle rendezői - a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmművészek Szövetsége - részére, amely részben elegendő  lehet az esemény lebonyolítására.  Azért persze kösz!


2011.03.02 13:03

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.