dailykohn

dailykohn

Tűz van babám

Tűz ütött ki egy kisváros szélén egy vegyigyárban. A tulaj halálra rémült, mert a cég több száz éve egy titkos formula alapján készített...

Tűz ütött ki egy kisváros szélén egy vegyigyárban. A tulaj halálra rémült, mert a cég több száz éve egy titkos formula alapján készített termékbőlélt, és a tűz a receptet is megsemmisítéssel fenyegette. A környék valamennyi tűzoltó egyletét riasztotta hát, és amikor megérkeztek a csapatok, elmondta nekik, hogy 50 ezer forinttal jutalmazza azt a tűzoltócsapatot, amely épségben kimenti a lángok karmai közül a gyár közepén egy trezorban található formulát. 

A tűzoltók tüsténkedtek, de sehogy sem tudtak megbirkózni a tűzzel. Pedig a tulajdonos közben fel is emelte a jutalom összegét 100 ezer forintra.  Egyszer csak feltűnt a színen egy matuzsálemi korú tűzoltókocsi, a szomszédos falu zsidó önkéntes tűzoltó egyletének tagjaival: csupa aggastyánnal; s a rozoga jármű meg sem állva közvetlenül a tűzfészekhez hajtott. Ott lepattantak róla az öreg önkéntesek és ripsz-ropsz eloltották a lángokat. 

A többieknek leesett az álluk. A tulaj pedig, nagy örömében közölte: 200 ezer forinttal jutalmazza a halált megvető bátorságot tanúsított öreg zsidó tűzoltókat. 

Közben a televíziósok is megjelentek, végigfilmezték az oltást, s befejezésül rövid interjút készítettek az önkéntes csapat vezetőjével. 

- Mihez kezdenek a sok pénzzel, amit a cég tulajdonosától kapnak? 

- Hát, először is megjavíttatjuk azt a kibaszott féket...

2008.12.16 00:12

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.