dailykohn

dailykohn

Tony Blairt EU-elnöknek - csak ezt ne!!!

Tony Blairt EU-elnöknek! - adta ki a jelszót itten (meg az Indexen vezetett tükörblogjában, meg ki tudja még, hol nem) a nagyszerű Kóczián Péter...

Tony Blairt EU-elnöknek! - adta ki a jelszót itten (meg az Indexen vezetett tükörblogjában, meg ki tudja még, hol nem) a nagyszerű Kóczián Péter, (Orbán Viktor és Széles (Médiamogul) Gábor közös üldözöttje. 

Hát nem! Csak ezt ne!

Aki nem tudná, mekkora 1 farok ez a Tony, hanyatt-homlok szaladjon el a legközelebbi videó- és DVD-kölcsönzőbe és vegye ki, majd nézze meg a Királynő c. filmet, aztán döntse el maga. (Ráadásul ebben még csak azt láthatjuk, hogy nevezett férfi egy "puhapöcs", iraki és afganisztáni eltévelyedéséről egy mukk sincs benne.)z

Különben hadd ékeskedjem más tollával ezügyben és idézzem a hamburgi Die Zeit munkatársának kommentárját, azzal, hogy maximálisan egyetértek vele, és maximálisan nem értek egyet következésképpen Kócziánnal. 

Csak Blairt ne! - ezzel a címmel reagál a hamburgi Die Zeit munkatársa, Reiner Luyken az ötletre, hogy a brit ex-miniszterelnököt válasszák az EU újonnan létrehozandó elnöki posztjára. A szerző azzal érvel, hogy Blair a Bush-éra képviselője, aki máig kitart 1999-ben meghirdetett, a humanitárius intervenciót elfogadó doktrínája mellett, miközben Washingtonban már senki nem beszél ilyesmiről.

Blair - teszi hozzá a szerző - sem saját, sem a világ emlékezetében nem fog már megszabadulni saját múltjától.  Luyken emlékeztet: Nagy Britanniában megkezdte munkáját az iraki háborúval foglalkozó vizsgálóbizottság, amely Blairt is maga elé kívánja citálni: kívánatos-e egy olyan EU-elnök, aki - legalább 2010 júliusáig, amikor a bizottság jelentését publikálni fogják - a nemzetközi sajtó kereszttüzében áll majd, teszi fel a költői kérdést a Zeit elemzője. Rámutat: Blairnek, amellett, hogy a szemére vetik,  Bush szoknyájába kapaszkodott, azzal is gyanúsítják, hogy az iraki tömegpusztító fegyverekről szóló hazugság aktív előmozdítója volt és elhallgatta az igazságot a parlament alsóháza előtt. Jó tudni azt is, hogy bensőséges barátja, Silvio Berlusconi, akinek sziciliai birtokán egy felejthetetlen üdülésben volt része, máig kitart mellette. A britek többsége viszont demokráciafelfogása elleni támadásként élné meg Blair európai elnökké emelését. Ezen  a Facebook-on  indított "Hiszünk Tony Blairben" című kampány sem változtat: kereken 136 tagja van - élcelődik befejezésül Reiner Luyken.

Még csak annyit, hogy - szerencsére - minden jel szerint Blairnek nulla esélye van a poszt elnyerésére: Sarko & Angie (t.i. Sarkozy és Merkel), meg mások keményen betartanak, és a saját kutyájuk konzervatív kölkétakarják (és akkor fogják is) ültetni az elnöki székbe. Ebből pedig az következik, hogy a baloldal (baloldal? szóval a szocialista/szociáldemokrata frakció) a közös kül- és biztonságpolitikáért felelős főbiztos személyére tehet javaslatot a siker reményében. Javaslom tehát Kóczián kollégának, hogy ne pazarolja energiáit és értékes agysejtjeit Blairre, posztoljon inkább arról, hogy Lazlo Kovaxt európai főkülügyérnek - az esélyek hasonlóak. 

2009.11.04 19:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.