dailykohn

dailykohn

Tömegesen telepednének haza az amerikás magyarok

Nem tudom, ki írta, de... Tisztelt New York-i Főkonzulátus!   Alulírott, Dewey Ramsey, 3452 Broad Street Columbus (Ohio) lakos, azzal a kéréssel...

Nem tudom, ki írta, de...

Tisztelt New York-i Főkonzulátus!

 

Alulírott, Dewey Ramsey, 3452 Broad Street Columbus (Ohio) lakos, azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy korábbi elutasító határozatukat megváltoztatva, a kettős állampolgárságra vonatkozó kérelmemet fogadják el.

Fellebbezésemet az alábbiakban terjesztem elő:

 

Önök 2010. május 26-án elfogadták a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosítását, bevezetve az egyszerűsített honosítási eljárást. Eszerint nem kell Magyarországon letelepedni a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárság megszerzéséhez, nem kell állampolgársági vizsgát tenni, elegendő a magyar nyelv ismerete. Kérelmemnek annál is inkább helye van, mert én szeretnék letelepedni Magyarországon, állampolgársági kérelmem célja is ez. Hogy nem tudok magyarul, az nem lehet indoka az elutasításnak.

A legutóbbi meghallgatás alkalmával a Himnuszt kevesebb helyesírási hibával írtam le, mint Schmitt Pál köztársasági elnök úr. Hogy a nevem nem elég magyaros, szintén nem állja meg a helyét, mert például Schmitt elnök úr neve sem magyarosabb, mint az enyém. A Ramsey a rabsic magyar szóból származik, apai szép nagyapám orvhorgász volt a felcsúti halastónál, a családot eredetileg Rabsic-nak hívták. Ez igazi magyar név.

Nem értem, miért lát a magyar kormány nemzetbiztonsági kockázatot abban, ha Amerikából Magyarországra szeretnék költözni. Kérésre előadom, hogy szeretnék egy fejlettebb demokráciában élni. Ha nem kapom meg a kettős állampolgárságot, menekültjogot szeretnék kérni. Szeretném biztonságban tudni a nyugdíjamat. Én amerikai magán-nyugdíjpénztári tag vagyok, amit itt Individual Retirement Annuity-nak (IRA) hívnak. Ez adómentes, amit ide befizettem, azt le is vonhattam az adómból. Nemsokára nyugdíjba mehetek (eldönthetem, hogy mikor), és akkor az összegyűjtött pénzt kivehetem. Havi 100 dollárt (20 ezer forintot) fizettem a 3500 dolláros sofőr fizetésemből. És mivel kamatos kamattal növelik a pénzt, így 12 évenként megduplázzák. Ha holnap úgy döntök, hogy nyugdíjba megyek, egyösszegben is kivehetem vagy kérhetem havonta. Befizettem összesen 60 ezer dollárt, kapok helyette 180 ezer dollárnál (36 millió forintnál) kicsivel többet. Ha még élek tíz évet, akkor minden évben elkölthetek 3,6 millió forintot (minden évben vehetek egy új kocsit vagy körbeutazhatom a Földet, mint nyugdíjas). Mivel tíz évnél hosszabb munkaviszonyom van, kapok havonta állami nyugdíjat is, ami mindenkinek jár, függetlenül attól, hogy magánemberként takarékoskodik magán nyugdíjbiztosítónál vagy nem. Ez nem sok, megalázóan kevés, havi 1000 dollár (220 ezer forint) körül van.

De nem érzem biztonságban magam. Jobban szeretném, ha ezt a pénzt odaadhatnám a magyar államnak, hogy amikor kell, ők gondoskodjanak rólam. Nem baj, hogy nem tudom mennyi nyugdíjat fizetnek majd ezért, mert biztosan annyit, amennyi nekem éppen elég. Már fordultam az amerikai kormányhoz is, hogy vegyék el az eddig megtakarított pénzem, de nem voltak hajlandók. Nem demokratikus ország Amerika, nem védik meg az emberek nyugdíját. Szeretnék Magyarországon nyugdíjas lenni inkább.

Nyugodtabban alszom, ha Selmeczi Gabriella szenátor asszony vigyáz a pénzemre, és nem a JP Morgan Chase Bank. Mivel az IRA nemcsak Amerikában fizet, hanem vihetem bárhova a világon, szeretném ezt a pénzt elvinni Magyarországra, és felajánlani a nemzeti ügyek kormányának megóvás céljából. Segítségére is lehetnék a magyar embereknek, mert ilyen magán nyugdíjbiztosító cége magyaroknak is van Amerikában. A Hungarian Reformed Federation of America 120 éves biztosító társaság. Övék a Kossuth Ház Washingtonban, ahol Németh Zsolt tart néha nemzetpolitikai előadásokat. Ohió-ból is érdemes elutazni, annyira jó. A Hungarian Reformed Federation-nek sokezer magyar nyugdíjas biztosítottja van. Ezek pénzét mind hazavihetnénk Selmeczi Gabriellának, hogy biztonságba helyezhesse.

Gondolom, ha majd kell, havi 5-600 ezer forint körüli nyugdíjat fizetnek majd érte mindenkinek, aki beadja a megtakarítását. Ahogy Selmeczi Gabriellát ismerem, talán még többet is. A magyar állam a legjobb garancia, hogy a pénzünk megmaradjon. Az jó, ha leminősítik az országot, mert akkor kivonul a spekulatív tőke, és nem fogják eltőzsdézni a pénzünket. Annak külön örülök, hogy Önöknél nem lesz Las Vegas és Disneyland, én a Vidámparkot jobban szeretem.

Tisztelt Főkonzulátus!

Kérem, legyenek megértőek, nem vagyok fiatal ember, én már szeretnék nyugalomban és biztonságban élni. Szeretnék kivándorolni Magyarországra. Nekem fontos a jólét, a demokrácia és a szabadság. Feleségem nagybátyja egy üzletlánc tulajdonosa, már vele is beszéltem, hogy hozza a pénzét Magyarországra. A válságadó csak három évig tart.

Addig kicsit nehezebb lesz, mert a semmiért dolgozunk, de utána jó lesz. Nem kell félni, a kormány bármelyik pillanatban átveheti a cégünk irányítását, felügyelete alá vonhatja, ha úgy látja, hogy baj van. Megment a bukástól. Ilyen védőháló Amerikában nincs. A jövő Magyarországé, a Nyugat hanyatlik, náluk van az erő. Kínát egy év alatt megelőzik, már az Európai Uniót is ők vezetik. Magyarországon mulatság élni. A világon elsőként teremtették meg a sajtószabadságot. Nekem már most is hiányzik 25 százalék magyar zene WQXR rádióból. Kiteljesítették a demokráciát, egy nemzeti centrumban ellenőrzik önmagukat, ami sokkal könnyebb, mert mindent ismernek.

Aki csinálja, és aki ellenőrzi, ugyanaz a személy. Erre még nem jöttek rá Amerikában, mennyivel olcsóbb. Teniszcipőmet szeretném gumicsizmára cserélni. Arra gondoltam, Kolontárra költöznék. Van egy kis házunk Las Vegasban, mert ott mindig olcsó az ingatlan. Azt eladom, az árát Budai Gyula ügyvéd úrnál helyezném biztonságba. A Lexus terepjárómat a BKV-nak adnám át végleges megőrzésre. A kis hajómra, amivel csak pecázni jártunk az óceánra (rabsic vér), a Mahart-tól kérnék védelmet. Vasárnapjaimat Semjén Zsoltnak ajánlom fel, eddig úgyis haszontalanul töltöttem. Van egy kis megtakarított pénzünk, abból tudjuk fedezni, ha visszamenőleg befizettetik az elmúlt öt év keresetét.

A kis unokám biciklijére már ráírtuk Hoffmann Rózsa nevét, hogy a pakolásnál könnyen megtalálják. A számítógépemről letöröltem minden adatot, hogy ne terheljem sok munkával azokat, akik a merevlemezemet időnként ellenőrizni akarják. Ha lehallgatnak, egyetlen kéresem van, hogy a felvételt naponta juttassák el hozzám, így az üzenetrögzítő megspórolható. Nem tartok kapcsolatot külföldi újságokkal, Gyurcsány Ferencet nem ismerem.

Ha szembejön az utcán, felelősségre vonom, hova tette az emberek pénzét. Ha hétfőn nem lesz tévéműsor, az nem zavar, legalább olvashatom az Egy az ország című könyvet. Ha bármi rosszat teszek, nem ragaszkodom ahhoz, hogy bíróság előtt ítéljenek el. Elfogadom egy erre kijelölt testület döntését. Előre is köszönöm, hogy a börtönöket korszerűsítik.

Mint látják, felkészült vagyok arra, hogy Magyarországon éljek. Ha Önök ragaszkodnak a finnugor elmélethez, és annak alapján kérik a magyar honosításhoz szükséges igazolásokat, tévedésben vannak. Szőcs Géza államtitkár úr már régen megdöntötte ezt az elméletet, a szkíta és a török származásba viszont beleférek. Ha az egyiptomiak rokonok, akkor én is az vagyok. Családom eredeti foglalkozása igazolja magyar gyökereimet.

Tisztelettel kérem nemzeti együttműködésüket, legalább mi rabsicok, tartsunk össze.

2011.02.21 01:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.