dailykohn

dailykohn

Neon, náci, beugrós, Libella

Azt írja az Antifa-blog, hogy jan. 1-jén hajnalban, a budapesti Műegyetem és a Gellért tőszomszédságában a Libella kávézóban egy baráti társaság...

Azt írja az Antifa-blog, hogy jan. 1-jén hajnalban, a budapesti Műegyetem és a Gellért tőszomszédságában a Libella kávézóban egy baráti társaság szilveszterezett. Belépett a helyiségbe - innen szó szerinti idézet: "3-4 újnáci. Odaülnek az oszlop mögé, és lesik, mikor megy a wécébe valaki, aki a megítélésük szerint zsidó. F. (keresztény anya, zsidó iparos apa) és a vele véletlen egyidőben a wécébe induló B. (költő-író) lesz az áldozat. F.-et lezsidózzák, leköpik, a védelmére kelő (amúgy semmilyen értelemben nem zsidó) B.-t leütik. (Eszméletvesztés, vérfoltok a wécé csempéjén és B. zakóján, agyrázkódás.) Az áldozatok nem kiabálnak, semmi jelet nem adnak, amivel a tettel egy időben riaszthatnák a barátaikat(2). A neonácik, dolgukat elvégezvén, zavartalanul távoznak a Libellából.
A mentők elviszik B.-t, de nem várja meg - negyvenedikként az éjszakai sorban - a CT-t(3), úgy érzi, törése nincs. Visszamegy a Libellába. Ezt az időközben megérkező rendőrök csalódottan(?) veszik tudomásul, nyolc napon innen ugyanis nem lehet büntetőeljárást, csak polgári pert indítani, érdemleges büntetés pedig a nyolc napon túl gyógyuló sérülés esetén is csak akkor várható - mondják - ha valamilyen törés is van.(4)"

Részletek, lábjegyzetek ott: http://antifa-hungary.blogspot.com/2010/01/neonacik-szilveszteri-mulatsaga.html

 

 

 

2010.01.02 23:01

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.