dailykohn

dailykohn

Meteorológiai jelentés - Orbán tehet a hidegfrontról

Mondhat akárki, amit akar: én nem emlékszem olyan szép nyárutóra, kora őszre, mint amilyen ez a mostani, és én ezt Bajnai Gordon ME-nek köszönöm...

Mondhat akárki, amit akar: én nem emlékszem olyan szép nyárutóra, kora őszre, mint amilyen ez a mostani, és én ezt Bajnai Gordon ME-nek köszönöm meg.

Holnaptól (mától) viszont hidegfrontot, zimankót, mankót, tolókocsit ígérnek a meteorológusok, eszem a szívüket - ezt Orbán nyomulásának számlájára írom, naná.

Ellenzéki, mondhatnám, mondom is: destruktív ellenzéki időjárás tör be a Kárpát-medencébe, ezért aztán holnaptól (mától) nem ugrunk a medencébe, pláne, ha leeresztik belőle a vizet. Úgy képzelem el, hogy a Fidex delegációja elment a sámánhoz és panaszt tett, hogy nincs rendjén ez az október 6-i 26-28 C fok napközben, meg napsütés, jókedv, miegymás, köztudott, hogy a naptól jó kedvre derülnek az emberek, feltankolnak D-vitaminból meg minden, nekünk azonban erre nincs semmi szükségünk - illetve, csak akkor tudjuk helyeselni, ha mi derítjük jókedvre őket, azt is mondhatnánk, hogy akkor lennének rendben a dolgok, ha mi szabályozhatnánk a napsütéses órák számát is, amit meg is fogunk valósítani, de ahhoz vissza kell kerülnünk a kormányrúdhoz, ha viszont ezeknek a szociknak süt a nap, az keresztül húzhatja a számításainkat, ugye világos - magyarázták a sámánnak. Vagy lehet, hogy a sámánok polgári körének. Nem lényeg. Azok rögtön megértették, hogy miről van szó, és intézkedtek. És holnaptól (mától) beborul, alászáll a higany hőmérőszála vagy fordítva, hétfőtől meg jöhet a halina-csizma, a téligumi és a fűtésszámla -- nem csak nekünk, itt a baloldalon, hanem az egész Kárpát-medencei magyarságnak. Csak mert Viktor megunta, hogy Gordonnak hétágra süt. A Századvégnél amúgy készült is egy telefonos gyorsfelmérés arról, hogy összefüggésben van-e Bajnai népszerűség-növekedése a nagyszerű időjárással, s a megkérdezettek döntő többsége (persze nem annyira döntő, mint amivel Viktort az ő pártja meg szokja választani) gondolkodás nélkül igennel válaszolt: minden napos őszi napért 1 százalék népszerűség-bónuszt szavaztak meg virtuálisan a kárpát-medencei magyarok reprezentatíve Bajnai hansúlyozottan Gordonnak a Századvégiek kérdezőbiztosainak adott válaszaikban. És ettől Viktor krétát evett.

- Basszák meg! Basszátok meg! Nem megmondtam, hogy Őszöd választóvíz, vagy vízválasztó, hozzál már ide nekem kislányom légyszíves aranyom egy értelmezőszótárt na, és nem ragyoghat a nap amíg ezek a nemzetrontók rontanak?! -üvöltött a polgárok házában berendezett főhadiszállásán fültanúk elmondása szerint. Egy vak szemtanú úgy tudja, fegyverrel is hadonászott, de ezt én lényegében kizártnak tartom.

Na és ezután mentek a sámánokhoz. És ezért lesz most mindjárt tél. A Bajnainak meg annyi. Ne is számítson rá, hogy majd megszavazzák azt az ócska költségvetését. Még a tévedésből ottmaradt szadeszes képviselőknek sem lesz kedvük megszavazni a büdzsét, olyan pocsék idő lesz, már legalább is az évszakhoz és a sok évi micsodához képest. Akár még előrehozott választások is lehetnek belőle. Januárban választunk, rekkenő hőségben - Viktor elintézi, mindenki meglátja. 175 százalékos többsége lesz a Parlamentben, úgyhogy tényleg elkezdhet pofozkodni - ahogy ígérte, a szélsőjobbal kezdi majd, de annyira belejön, hogy Dávid Ibolyának is le fog keverni egyet, Herényinek meg kettőt, élvezetből; le sem merem írni, mekkora ruhát kapnak a ma hatalmon lévők! Az abszolut-abszolut többség birtokában mindent törvénybe és alkotmányba iktathat, ami csak az eszébe jut. A hülyeséghez való jog is bekerül végre az alkotmányba, de azzal a mexorítással, hogy csak a Fidex-szavazók élhetnek ezzel az alkotmányos jogukkal, ám  a szocik hiába szaladgálnak majd Strassbourgba a bíróságra, mert lepattannak, mint olajfesték a fűtéscsőről: a szavazati joggal rendelkezők 99,99 százalékának támogatását bírják.És soha többé nem megy le a nap a Kárpát-medencében. 

Nem tudom, ki hogy van vele, de én kifejezetten depressziós leszek már a rossz időt előrejelző prognózisoktól; elég meghallgatnom a reggeli hírek végén a metrlgiai jelentést, s nekem annyi. Nem mintha fázós lennék; bírom a hideget, egyelőre mínusz 40 Celsius fokig vagyok hitelesítve, és nem hűtőházilag, hanem szibériailag. (maradtál volna ott, fagytál volna bele a tajgába -- hallom törzsvendégeim szuszogását), de a meleget még jobban kedvelem. Úgyhogy nekem a Fidex örök nyári birodalmi perspektívája bejön. Bajnai meg miért hagyta, hogy ezt az aduját is elvegyék? 

2009.10.09 00:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.