dailykohn

dailykohn

Kohn és Grün választási dilemmája és a megoldás

Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem valami nem stimmel a közvéleménykutatói előrejelzésekkel. Azzal, nevezetesen, hogy a Fidesz mindent visz...

Nem tudom, más hogy van ezzel, de nekem valami nem stimmel a közvéleménykutatói előrejelzésekkel. Azzal, nevezetesen, hogy a Fidesz mindent visz, a szocik örülhetnek, ha akad elegendő béna választási biztos, aki, mint a tokiói magyar nagykövetségen, elkúrja a dolgot, és egy kivételével valamennyi leadott szavazatot érvénytelenné varázsol egy tollvonással - az az egy pedig véletlenül pont egy szocialista voks. Meg, hogy a Jobbik úgy megerősödik, hogy új padsorokat kell bevinni a parlamentbe.Viszont az MDF összesen 1 szavazatot kap: azt, amit Dávid Ibolya ad Bokros Lalának, a zelempé meg ötöt, de azt a választási számítógépes rendszerbe titokban beépített Kubatov-algoritmus felszorozza n-nel, ami a bejutási küszöb átlépéséhez segíti Sólyom László unokáit.

Szóval nekem ez bűzlik, mint a pálpusztai, ami miatt magam is nevet változtattam, és lettem, against all odds, Izsák.

Miért vagyok ennyire kétkedő? Nos, azért, mert, mint Orbán Viktor tanácsolta, elővettem a józan paraszti eszemet a spájzból, leporoltam, és elkezdtem azzal gondolkodni. A következőképpen:

- Hogy lehet az, Izsák, hogy minden intézetnél (kivéve az elmegyógyot, amit ugyebár bezártak, és a vendégeket szélnek eresztették, hogy legyen elég képviselőjelölt) a Fideszt hozzák ki toronymagasan befutónak, miközben te egyetlen emberrel sem találkoztál, aki Vitya hívének mondta volna magát?

- Hát éppen erről beszélek. Hogy lehet? Csak úgy lehet, hogy rejtőzködnek. Előlem.

- A Gallup, meg az Ipsos, meg a Medián kérdezőbiztosai előtt meg nyugiban színt vallanak?

- Naná, majd nem. Tőlem tartanak, Galluptól nem. Ilyen egyszerű.

- Na de én Jobberrel sem találkoztam.

- Benne van a nevükben, hogy ők még jobban tartanak tőled. Számukra nyilván te vagy maga a tömjénfüst.

- Na és a szocik?

- Velük mi van?

- Egyedül ők nem rejtőzködnek. Úton-útfélen megszólítanak, és azt magyarázzák, hogy elkúrták, tényleg, és, hogy elég lett volna csak feleannyit csórni, meg negyedannyit hantázni, és főleg legalább egy végszónyi megbánást kellett volna tanúsítani, és megígérni, hogy most majd tiszta víz lesz öntve a pohárba és meg lesz szabadulva az ocsútól - de hát akkor sincs más választás, ökölbe szorított kézzel, durcásan, dohogva, de csakazemeszpére lehet és köll szavazni.

- És?

- Mit és? Miért nem mondják ezt a Gallupnak is?

- Hát mert rejtőzködnek. Te mondtad, nem?

- Ne zavarj össze már megint. Inkább azt mondd meg, kire kell szavazni? Jó lelkiismerettel?

- Ismersz. Legszívesebben azzal a viccel válaszolnék, amelyikben a Kohn elmegy a Grünhöz, hogy kölcsönkérje a fűnyíróját, az meg azt válaszolja, hogy 'Drága Kohn barátom, hát miért hozol te engem már megint ilyen kellemetlen helyzetbe? Hát most őszintén, mit csináljak? Ha odaadom neked a vadiúj fűnyírógépemet, akkor te azonnal tönkreteszed, és emiatt egy életre haragban leszünk. Ha viszont nem adom oda, akkor azért romlik meg a barátságunk. Válasszuk inkább az arany középutat: menj el kérlek a p...ba.'

Szóval a lényeg az, hogy tényleg, mindenki menjen el - szavazni.

2010.04.09 12:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.