dailykohn

dailykohn

Gömbös, a díszpolgár - Orosháza gyalázata

"ez a Gömbös-rehab azért rossz jel, mert a pasas alighanem Obánnak is tetszik" Na ez kellett: a Fidesz-MDF (van még ez utóbbi?) orosházi barmai...

"ez a Gömbös-rehab azért rossz jel, mert a pasas alighanem Obánnak is tetszik"

Na ez kellett: a Fidesz-MDF (van még ez utóbbi?) orosházi barmai visszaadták a virtigli antiszemita és fasiszta Gömbös Gyula díszpolgárságát, amit az 1932-ben kapott, és 2002-ben, a város szocialista többségű vezetése vett tőle el.

Az előterjesztést, amit a Fidesz fogalmazott meg, a fidesz-emdéefes polgármester adta elő. Nyugodtan kesztyűt dobhatsz neki, ha találkozol vele, Németh Bélának hívják és egy helyi hírportál beszámolója szerint azzal érvel:  "nem lehet egyetérteni azzal, ha valakinek a tevékenységét és életútját az adományozást követő 70 év eltelte után felülvizsgálják é s a képviselő-testület többségének meggyőződése szerint átértékelik".

Németh Béla, Orosháza Fidesz-MDF-es polgármestere, egy Gömbös-fan

Először is, már hogy a túróban nem lehet egyetérteni ezzel? Sztálin et. pl. megtarthatta Budapest díszpolgára címét? Nem tarthatta meg.

Ez a Németh egyébként már bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri címért, de úgy látszik szívügye volt, hogy a Gömböst még rehabilitálja, és ez a történelmi tett a nevéhez kapcsolódva vonuljon be a város történetébe.

Namármost ez a Gömbös-rehab azért rossz jel, mert a pasas alighanem Obánnak is tetszik; nyíltan tekintélyuralmi rendszert akart bevezetni Magyarországon, Mussolinivel és Hitlerrel haverkodott, zsidótörvényeket akart. Nem kizárt, hogy Orosháza és a díszpolgárság csak teszt, és ha a bárányok csak bégetnek, jöhet a folytatás. Gömbössel kezdik és talán meg sem állnak Szálasiig.

Azt tenném még hozzá, hogy szégyeljék magukat az orosháziak, ha nem vonulnak a városháza elé és nem rendeznek füttykoncertet a sok szarházi képviselőnek, élükön a Némethtel, akik megszavazták ezt a gyalázatos döntést.Ez a minimum. Nem?

Gömbös Gyula a Maót-csoport által felrobbantott szobra Budapesten, 1944-ben

 

1944. október 6-án, Gömbös halálának évfordulóján az antifasiszta ellenállási mozgalom egyik csoportja felrobbantotta.

 

 

2010.08.28 00:08

Ajánlott cikkek

Blogger


izsak

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.