dailykohn

dailykohn

A Mosszad kutyája

..Egy fickó feltűnő hirdetésre lesz figyelmes egy jeruzsálemi lámpaoszlopon: beszélő kutya eladó. Azonnal a megadott címre megy, becsönget...

..Egy fickó feltűnő hirdetésre lesz figyelmes egy jeruzsálemi lámpaoszlopon: beszélő kutya eladó. Azonnal a megadott címre megy, becsönget, és a tulajtól megtudja, hogy a kutya a kertben található. Hátrabattyog és megszólítja a nagytestű fehér labradort:

- Szóval te tudsz beszélni...

- Uhum, jön a válasz.

- És mi a történeted? 

És a kutyából dől a szó:

Tudod, egész kicsi voltam, amikor a gazdim észrevette, hogy emberi tulajdonságokkal rendelkezem, és elmesélte egy barátjának, aki a Mosszadnál dolgozott. Már másnap bevitettek a központba, ahol néhány keresztkérdést tettek fel, majd azonnal munkába állítottak. Szobákban üldögéltem, ahol kémek, a világ vezetői, terroristák és hasonló fontos alakok fordultak meg, akik közül senkiben sem keltett gyanút a jelenlétem; senki sem gondolta, hogy egy élő lehallgató-berendezés vagyok. 

Egy idő után elúntam a dolgot, és otthagytám a Moszadot. A gazdim ekkor a repülőtéren szerzett a számomra munkát. Ott a biztonsági szolgálat alkalmazott és főleg az volt a feladatom, hogy sétálgassak a várócsarnokban és kihallgassam az emberek beszélgetéseit, időnként telefonbeszélgetéseit.Meg voltak elégedve velem, mert kaptam egy csomó kitüntetést, és persze mindig extra porció csontot is, jóllehet az nem volt kóser. Ebben az időben nősültem és csináltam egy csomó utódot, akik szintén eléggé intelligensek; jókat beszélgetünk. Imádják a vicceket. De ugye az idő fölöttem is elszállt, nyugdíjas korú lettem, és hár most már nincs is talán szükség rám. 

A pasas el van ájulva, siet a gazdához és az árat akarja gyorsan megtudni.

- Tíz dollár.

- Micsoda? Csak tíz dollár? Ez a kutya fantasztikus! Miért adja ilyen olcsón?!

- Hazudós. Soha nem dolgozott a Mosszadnál.


2008.12.21 01:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.