Zoltai már sok volt a Fidesznek?

Elfogadhatatlannak tartja Zoltai Gusztáv miniszteri főtanácsadói kinevezését Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke.
Gulyás a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt közölte: sehogy sem illeszthető a Fidesz kommunista múlthoz való viszonyulásába a kinevezés. "Egy volt kommunista munkásőr kormánytanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen - jelentette ki.

Korábban L. Simon László sem nyilatkozott lelkesedéssel az ügyről. Vasárnap a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Hír TV Versus című műsorában azt mondta: meglepődött Zoltai felkérésén és azon, hogy az érintett elvállalta a tanácsadást. "Zoltai Gusztáv személye nyilvánvalóan megosztja a mi politikai háttérországunkat is, ismerjük a múltját, és nem mindenkinek tetszik" - közölte L. Simon.

Amint arról beszámoltunk, Zoltai Gusztáv tavasszal távozott a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) és a BZSH (Budapesti Zsidó Hitközség) ügyvezető igazgatói tisztségéből. Megtartotta viszont a Dohány utcai templomkörzet elnöki posztját. Miután kiderült, hogy Lázár János miniszter tanácsadója lett – és ezért igen indulatos bírálatokat kapott –, szóban közölte Frölich Róbert főrabbival: lemond Dohány utcai elnöki pozíciójáról is. Aztán meggondolta magát. Visszavonta szóbeli közlését, és írásban megerősítette: a körzet elnöke kíván maradni. A körzet elöljárósága azonban visszahívta posztjáról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.