Dohány utca: az elöljáróság visszahívta Zoltai Gusztávot

A Dohány utcai templomkörzet elöljárósága úgy döntött, hogy visszahívja az elnöki tisztségből Zoltai Gusztávot. Lapunk információját több forrásból is megerősítették.

Az egyik, neve mellőzését kérő hitközségi vezető hozzátette: Zoltai visszahívásáról csaknem egyöntetű határozat született. Sikerült telefonon elérnünk Zoltai Gusztávot, aki elmondta, hogy külföldön tartózkodik, ezért nem tud érdemben nyilatkozni a történtekről.

Zoltai Gusztáv, aki tavasszal volt kénytelen megválni a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) és a BZSH (Budapesti Zsidó Hitközség) ügyvezető elnöki tisztségétől, szeptembertől Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadója.

Miután ez nyilvánosságra került, elterjedt a hír, hogy Zoltai a Dohány utcai templomkörzet elnöki posztjáról is lemond. Lapunknak nyilatkozva Zoltai Gusztáv ezt csütörtökön cáfolta. Elismerte: első felindulásában egy magánbeszélgetésen valóban közölt ilyesmit Frölich Róbert főrabbival, aki kérte, írásban is erősítse meg lemondási szándékát. Zoltai azonban aludt rá egyet, és végül arra jutott, hogy semmi okát nem látja távozásának.

„Ezért szóbeli közlésemet írásban visszavontam, és az ellenkezőjét erősítettem meg, azt, hogy a Dohány utcai körzet elnöke kívánok maradni” – mondta Zoltai Gusztáv egy nappal a visszahívásáról szóló elöljárósági döntés előtt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.