Vona visszaszólt Orbánnak gárdaügyben

A Jobbik elnöke is jól hallotta Orbán Viktor tegnapi - a Magyar Gárdára vonatkozó - kijelentését. Nyomban vissza is verte a támadást a honlapján. Vona Gábor szerint méltatlan és felháborító volt a nyilatkozat.

"Elképesztő nyilatkozatot tett Orbán Viktor, aki arról beszélt, hogy a honvédség kötelekéiből, aki a Gárdába lép, az nem más, mint dezertőr, írja Vona a honlapján. Ezzel a "nemzeti együttműködés" miniszterelnöke ismét arcul csapta azokat az embereket, akik az elmúlt években a legbátrabban kiálltak a magyar nemzetért. Méltatlan és felháborító nyilatkozat. Ismét előjött a kisgömböc mentalitás. Mindent magamba akarok kebelezni, amit meg nem tudok, az dögöljön meg.

Szerintem a gárdisták nem dezertőrök, hanem bátor és tisztességes magyar emberek, akikért eddig is és a jövőben is ki fogok állni. Ha kell, akkor Orbán Viktor ellen is. Ja, és szerintem az igazi dezertőr az, aki egy kritikus helyzetben gyáván cserben hagyja az övéit. Mondjuk egy demonstráción, amire rárontanak a rendőrök..."

Orbán Viktor miniszterelnök az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen szerdán a Parlament kupolacsarnokában elhangzott beszédéről van szó, amelyben leszögezte, hogy a törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat; semmilyen magánkezdeményezésre, félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, ha van erős és hatékony honvédsége, rendőrsége az országnak. „Amennyiben önök mégis ilyen szervezetekben vállalnának szerepet, azt egész egyszerűen dezertőr magatartásnak kellene nyilvánítanom" - jegyezte meg.

 

Vona Gábor
Vona Gábor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.