Vizoviczki-ügy: politikusok a látókörben

A Vizoviczki László mulatótulajdonos érdekeltségei védelmének gyanújával kihallgatott rendőrök egyike korábbi fővárosi vezetőkről tett említést, akik bensőséges kapcsolatban álltak Vizoviczkivel - írja a Blikk.

Az „éjszaka császárának" szórakozóhelyein több fiatal politikus megfordult, sőt törzsvendégnek számítottak – írja a Blikk. A lap informátora szerint azért kedvelték ezeket a helyeket, mert nyugodtan elengedhették magukat, hisz nem futottak bele razziákba. Vizoviczki kapcsolataira a titkosszolgálatok is felfigyeltek. Több vezető politikus baráti viszonyba került vele, rendszeresen össze is jártak a nagyvállalkozóval - állítja a Blikk. Azt, hogy ebből milyen hasznot húzott Vizoviczki, egyelőre vizsgálják, de azt gyanítják, hogy komoly visszaélések történhettek önkormányzati szinten is.

Vizoviczki plakátja
Vizoviczki plakátja

A rendőrök kihallgatták Vizoviczki feltételezett bizalmasát is. Őt nem gyanúsítják semmivel, de vizsgálják a szerepét és a kapcsolatrendszerét. Ő volt az, aki beleláthatott a birodalom pénzügyeibe.

A korrupciós ügy június 1-jén robbant, akkor Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság  közrendvédelmi főosztálya vezetőjét és Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) speciális bűncselekmények elleni osztálya vezetőjét vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba. Ezt követően Gulyás Imrére, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztálya vezetőjére és K. Attilára, az NNI kiemelt ügyek osztálya felderítőjére csaptak le. A gyanú szerint a rendőrök több százezres, illetve milliós havi apanázst kaptak éveken át azért, hogy Vizoviczki László szórakozóhelyeit megvédjék, a vállalkozó konkurenciáját pedig razziákkal zaklassák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.