Vezető beosztású rendőröket vettek őrizetbe

Korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt csapott le a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, a Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású rendőrök és civil személyek ellen folytat büntetőeljárást - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Ennek keretében csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség – a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárító Központ, a Készenléti Rendőrség és speciális egységek részvételével – két vezető beosztású rendőrt és két civil személyt fogott el, számos helyen házkutatást tartott, és az elfogottakat korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Ennél többet nem közöltek

Információink a BRFK egyik ezredesi rangban lévő főosztáőlyvezetőjét és a bűnügyi szolgálat egy tagját vették őrizetbe. Az ügyben egyelőre teljesnek tűnik a hírzárlat, ám forrásaink szerint az ügy a BRFK rendvédelmi főosztályát érinti és összefüggésben van a BRFK-n korábban a szabálytalanul, számla és szerződés nélkül végzett szolgáltatások miatt indított eljárással.

Az ügyészség a két rendőrnél és a velük együtt őrizetbe vett két civilnél tartott házkutatás során álllítólag fontos bizonyítékokra bukkantak, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg. Információink szerint a csütörtök késő este végrehajtott akció még csak a kezdet, s az ügyben további őrizetbe vételek és gyanúsítások is várhatók. Egy névtelenséget kérő forrásunk a hazai kriminalisztika egyik legérdekesebb ügyeként aposztrofálta az eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.