Vezércsere – reagált cikkünkre az OEP

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár reagált a 2015. november 12-én megjelent „Cserélik az OEP és az OMSZ főigazgatóját” című írásunkra.

Mint írják: az OEP főigazgatója a cikkben megjelölt napon és az abban foglalt tárggyal kapcsolatban nem tartott belső vezetői értekezletet. Továbbá az OEP súlyos szakmai tévedésnek nevezi, hogy lenne feladata a kórházak eladósodásával kapcsolatban.

Ez utóbbinak ellentmond például, hogy Sélleiné Márki Mária 2015. február harmadikán a Medicalonline-nak adott interjújában maga beszél ezzel kapcsolatos tevékenységükről.

"A kormány elvárja az intézményektől, hogy sokszor saját érdekeik ellenében egyezségre jussanak. Mennyi pénzt lehet megtakarítani az új struktúrának köszönhetően? Mit tehet a biztosító, hogy a saját maga eszközeivel hozzájáruljon ahhoz, ne termelődjön újra a közel százmilliárdos adósság?

– Folyamatosan elemezzük az adatokat, igyekszünk a rendszerben rejlő tartalékokat feltérképezni. Szerintünk a megyei-regionális ellátásszervezés átgondolása is hozhat kézzel fogható eredményt, az egynapos sebészeti ellátások arányának növelésében is van tartalék. Erre – legyünk őszinték –, minden szakma tudna példát mondani. Gondolkodunk a tételes finanszírozás körében végezhető eljárások körének kiszélesítésén is. Vannak tartalékok. Becslésekbe nem kívánok jelenleg bocsátkozni, tekintettel arra, hogy az egyeztetések még folynak."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.