Veszélyben a fővárosi iskolakezdés?

Az MSZP szerint a kormány veszélyezteti Budapesten a szeptember 1-jei nyugodt iskolakezdést azzal, hogy nem biztosítja a korábbi kabinet által a BKV működéséhez szerződésben vállalt 7,5 milliárd forintot.

Bihary Gábor, az MSZP III. kerületi polgármesterjelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány és a főváros által kötött korábbi szerződés be nem tartásával a kabinet veszélyezteti a tanévkezdő gyermekeket, kiszolgáltatottá teszi őket, hiszen nem tudni, a közlekedési vállalat miként tudja biztosítani a járatsűrítéshez szükséges járműveket.

A szeptember 1-jei tanévkezdéssel együtt jár a járatsűrítés - emelte ki. Szerinte az Orbán-kormány politikája a "minél rosszabb, annál jobb" elvre épül, az utazók rossz hangulatával segíti Tarlós István kampányát.
Bihary Gábor szerint mindenkinek meg kell tudni, hogy a közlekedési zavarokért nem a városháza vezetését, hanem a kormányt terheli a felelősség.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne bújjon ki a szerződési kötelezettség alól, ne csapja be a Budapestieket, és tegyen meg mindent, hogy a fővárosi gyerekek biztonságos és kiszámítható közlekedéssel juthassanak el az úti céljukhoz - hangsúlyozta Bihary Gábor. Hozzátette: a fővárosi fideszesektől azt kérik, hogy ne próbálják meg minden mondvacsinált ürüggyel a kormány "aljas" politikai szándékát támogatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.