Vége az összefogásnak: az Együtt-PM önállóan indul Budapesten

Felmondottnak tekinti a baloldali pártok fővárosi egyezségét az Együtt-PM szövetség. Keddi elnökségi ülésük után bejelentették: önállóan indulnak Budapesten, és önállóan kötnek kerületi szintű megállapodásokat ott, ahol erre lehetőség van.
Az Együtt-PM szerint az MSZP tehet arról, hogy nem jött létre átfogó megállapodás, a szocialisták ugyanis nem fogadták el változtatás nélkül azt a csomagot, amelyről az MSZP, a DK és az Együtt-PM tárgyalódelegációja múlt hétfőn megegyezett. Mint megírtuk, az elmúlt napokban több kerületben egyéni képviselő-jelölti helyekről kezdődött vita, ezért nem sikerült lezárni a tárgyalásokat, noha a főpolgármester-jelölt személyéről, a koordinált indulásról és a kerületi polgármesterjelöltekről is egyetértés volt.
Molnár Csaba, Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes az ellenzéki megállapodás bejelentésekor
Banczik Róbert / Népszabadság

Az Együtt-PM szerint a szocialisták ezzel veszélybe sodorták az ellenzéki pártok budapesti megerősödését, és lehetnek olyan egyébként nyerhető kerületek, amelyekben több demokratikus ellenzéki polgármesterjelölt áll majd szemben a Fidesz kihívójával.

Hangsúlyozták azonban, hogy továbbra is eltökéltek „a korrupt fideszes városvezetők" leváltása mellett, ezért mostantól a jelöltállítási időszak kezdetéig (vagyis a következő nagyjából tíz napban) kerületi szintű megállapodásokra törekszenek.

Az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje változatlanul Falus Ferenc.

Írásunkat később frissítjük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.