Itt tart az ellenzéki együttműködés

Nem Budapest az egyetlen város, ahol elbukott az ellenzéki együttműködés, több helyen mégis sikerült megállapodniuk a pártoknak.

Miközben Budapesten kudarcba fulladt az ellenzéki pártok önkormányzati választási együttműködése, több városban sikerült megállapodnia az MSZP-nek, az Együtt-PM-nek és a DK-nak. Persze a Budapest-szindróma a jelek szerint több helyen megfertőzte a tárgyalásokat.

Kedden sorra jelentették be a demokratikus ellenzék pártjai, hol sikerült és hol nem sikerült megállapodást kötniük a közös indulásról.Ezekből szemezgettünk.

Kőbánya: együtt

A főváros X. kerületében megállapodott az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció helyi szervezete az önkormányzati választási kampánystratégiában - közölte a DK. A tárgyaláson a pártdelegációk Élő Norbert (DK) közös polgármesterjelölt vezetésével megállapodtak abban is, hogy "közös, progresszív, balközép, fenntartható, a kerület fejlődését és a kőbányai lakosok életkörülményeinek javítását szolgáló programot alkotva szólítják meg a kerület polgárait".

Várpalota: külön

Várpalotán viszont nem sikerült a demokratikus pártoknak szövetséget kötniük az önkormányzati választásra. Ezt Mezriczky Beáta, a Magyar Liberális Párt Veszprém megyei szervezője jelentette be, sajnálkozását kifejezve. Tájékoztatása szerint a Demokratikus Koalíció konstruktívan állt az együttműködéshez, az MSZP helyi szervezete azonban "senkivel nem tárgyalva döntött az önálló indulás mellett, az Együtt-PM pedig, a hetekig tartó időhúzás után, központi pártutasításra nem indul közösen Liberális jelölttel, függetlenül attól, hogy ki a jelölt személye". Pedig a liberálisok szerint Várpalotán a kettészakadt Fidesszel szemben egy demokratikus szövetségnek jó esélye lett volna arra, hogy "8 év hazugságaival és szemfényvesztő ígéreteivel szemben stabilizálja, és fejlődő pályára állítsa a várost".

Nyíregyháza: együtt

Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakított az októberi önkormányzati választásra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK), a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán. Az erről szóló megállapodásról korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben.

Debrecen: külön

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja debreceni szervezete úgy döntött: az október 12-ei önkormányzati választáson a párt önállóan indul Debrecenben - közölte az Együtt helyi szervezete. Részletek itt.

Szekszárd: külön, de együtt?

Az ellenzéki pártok helyi szervezeteivel egyezteti programját Hadházy Ákos, az LMP szekszárdi polgármesterjelöltje. Az LMP nem állít közös listát egyik párttal sem, de elképzelhető, hogy nem indít minden körzetben képviselőjelöltet. Részletek itt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.